nieuws

Op zoek naar tanks uit WOI

Heb je altijd al een WOI opgraving willen meemaken? Op 1 en 2 december gaan archeologen in Ieper op zoek naar tanks uit de Eerste Wereldoorlog. Op zaterdag is het publiek welkom om de opgravingen te volgen.

Het ‘tankkerkhof van het Hooge’ geeft dit weekend eindelijk zijn geheimen prijs. Luchtfoto’s uit 1917 tonen aan dat er na de oorlog 5 tanks aanwezig waren op het terrein. Maar wat blijft hier 100 jaar later nog van over? Intacte tanks zullen de archeologen niet vinden, maar wel delen van tanks of rupsbanden.

Alles wat komend weekend gevonden wordt, krijgt een plaats in het Hooge Crater Museum te Ieper. Daar opent volgend jaar een nieuwe tentoonstelling over de heropbouw van de Westhoek na de oorlog en het toerisme dat na de Wapenstilstand van 11 november 2018 op gang kwam.

Wil je meer weten over het militaire verloop van de Eerste Wereldoorlog? Benieuwd hoe het Belgisch leger de oorlog is doorgekomen? Vraag je je af waarom het vier jaar lang niet mogelijk was om het front aan de IJzer en bij de Ieper te doorbreken? ’14-18′. Oorlog in België geeft antwoord op al deze vragen en meer!

De Eerste Wereldoorlog is het grootste en bloedigste conflict dat ooit op Belgische bodem is uitgevochten. Alle militaire operaties waar Belgische troepen bij betrokken waren of die op Belgisch grondgebied zijn voltrokken worden in dit overzichtswerk besproken. Grote en kleine gebeurtenissen komen aan bod en worden voorzien van bijna 400 unieke illustraties en meer dan 50 kaarten.

Onder leiding van professor Luc De Vos schreven verschillende specialisten aan het boek. ’14-’18. Oorlog in België is wetenschappelijk onderbouwd en toegankelijk voor een breed publiek. Met andere woorden: onmisbaar voor al wie interesse heeft in de grote oorlog.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief