nieuws

Opnieuw beschikbaar: ‘De graven van Vlaanderen (864-1384)’

De graven van Vlaanderen (864-1384) van Edward De Maesschalck verscheen in hardcover-editie in 2018. Het boek had enorm veel succes en was in een mum van tijd uitverkocht. Maar niet getreurd: nu is er een handige paperback versie van het bestseller-koffietafelboek beschikbaar!

Boudewijn de IJzeren schaakte een koningsdochter, Judith, en werd zo de eerste graaf van het drassige Vlaanderen aan de Noordzee. Het zou meer dan vijfhonderd jaar duren vooraleer het graafschap overging in Bourgondische handen. In die lange periode ontwikkelde Vlaanderen zich tot een van de rijkste en dichtstbevolkte gebieden van West-Europa, overdekt met een dicht netwerk van kloosters, jaarmarkten en steden, waar handel en nijverheid hoge toppen scheerden en Brugge uitgroeide tot de grootste handelsstad ten noorden van de Alpen.

Lees over de vijfentwintig opeenvolgende graven en gravinnen die Vlaanderen bestuurden en maak kennis met een wereld van hartstocht, heerszucht en wraak, maar tegelijk van rechtvaardigheid, beschavingen en commerciële flair. Reis mee naar de Artesische heuvels of het verre Jeruzalem en beleef vanaf de eerste rij de spectaculaire toernooien, de Guldensporenslag of de moord op Artevelde. Voel mee met de gravinnen, die dikwijls als gewonde leeuwinnen moesten vechten voor het behoud van hun kroost en van hun vaderland.

Je ontdekt dit alles en meer in De graven van Vlaanderen (864-1384)!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief