nieuws

Oud-journalist Gaston Durnez (89) krijgt ereteken van de Vlaamse gemeenschap

Vorig week, op 11 juli, werd oud-journalist Gaston Durnez bekroond met het ereteken van de Vlaamse gemeenschap. Hij werkte ruim zeventig jaar in de journalistiek en is bekroond dichter, prozaschrijver en biograaf. 

Vlaams minister-president Geert Bourgois looft hem vooral om zijn “enorme erfenis voor de Vlaamse journalistiek en literatuur.”

“De bekroonden zijn uitzonderlijk verdienstelijk geweest voor Vlaanderen of hebben door hun uitzonderlijke talenten bijgedragen aan het positieve imago en de uitstraling ervan.” (Geert Bourgois)

Dat Durnez een loopbaan van betekenis achter de rug heeft staat als een paal boven water. Het boek Een mens is maar een wandelaar  blikt terug op deze uitzonderlijke periode en schetst een fascinerend portret van een generatie.

Gaston Durnez haalt persoonlijke herinneringen op aan mensen die in de loop der jaren zijn pad hebben gekruist, een bont gezelschap passeert de revue: van schrijver Louis Paul Boon,  en fotograaf Paul Van de Abeele, tot Politicus Theo Lefèvre en zoveel meer. Het boek verschijnt op 30 augustus.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief