nieuws

‘Oud papier’: de klassiek geworden essays van Leen Huet

0

Zelden is op zo’n begeesterende manier over de liefde voor het ondergesneeuwde of vergeten boek geschreven als in de klassiek geworden essaybundel Oud papier (1998) van de Vlaamse schrijfster, kunsthistorica en filosofe Leen Huet. Maak kennis met de nieuwe heruitgave in de Davidsfonds Essays-reeks.

In tweedehandsboekhandels en antiquariaten laat Leen Huet zich leiden door het toeval, wat haar onder meer bij François-René de Chateaubriand, Marie Bashkirtseff, Sarah Bernhardt, Georges Eekhoud, Giacomo Casanova, Virginie Loveling, Selma Lagerlöf en Gustave Van de Woestyne brengt.

“De belangstelling voor ‘oud papier’ stamt uit mijn studententijd, toen geld zelden toereikend was voor de aanschaf van nieuwe boeken. Tweedehandsboekhandels en antiquariaten zijn me dierbaar gebleven. Oud papier biedt aantekeningen van een gretige, naïeve lezer, die hoopt dat die gretigheid nu en dan besmettelijk zal blijken.” – Leen Huet

Met gretigheid, enthousiasme en esprit brengt Huet verslag uit van haar bevindingen. Oud papier is een aanstekelijke lofzang op de literatuur in al haar facetten, die ook bij de lezer tot een onstuitbare leeshonger kan leiden.

U weze gewaarschuwd.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief