nieuws

Over weer, wolken en regenbogen: ‘Het hemelboek’ van Sarah Devos

0

Sarah Devos verstaat als geen ander de kunst om moeilijke materie behapbaar te maken, voor lezers van elke leeftijd. Dat bewees ze al in haar boeken Het bosboekHet zeeboek en Het ruimteboek. Met Het hemelboek maakt ze het kwartet nu compleet.

Als kind al hield Sarah Devos ervan om liggend in het gras naar de wolken te kijken en zich te verwonderen over al dat moois dat zich zomaar aan de hemel voor haar ogen ontrolde. Die verwondering is ze nooit kwijtgeraakt.

Ze volgde de cursus weerkunde bij Volkssterrenwacht Urania en dompelde zich helemaal onder in de wereld van wind, weer, wolken en andere hemelfenomenen. Wat ze tijdens die ongelofelijke trip ontdekte, deelt ze in Het hemelboek. En daarmee is het boekenkwartet nu compleet.

Ook in dit vierde boek, het tweelingboek van Het ruimteboek, slaagt ze er weer met verve in om haar fascinatie en enthousiasme over de natuur die ons omringt te delen. Zo is ook dit boek het perfecte familieboek om met het hele gezin te lezen. Ook al is de materie best ingewikkeld, Sarah Devos neemt haar lezers er stap voor stap in mee zodat iedereen kan volgen.

» Hoe ontstaat dat magische poollicht?
» Kan het kikkers regenen?
» Zijn er werkelijk geen twee sneeuwvlokjes hetzelfde?
» Wist je dat regenbogen geen bogen maar cirkels zijn? (De stiekemerds.)
» Waarom zullen we nooit meer een orkaan met de naam Gustav tegenkomen?
» Wat is de straalstroom?» Bestaan luchtspiegelingen echt?

Word een doorgewinterde wolkenspotter. Leer meer over mist, Saharazand, sneeuw en regen, de mistral en de sirocco, hoge- en lagedrukgebieden, bliksem, weerballonnen en zeppelins. Ontdek prachtige optische fenomenen, zoals de glorie, regenbogen, bijzonnen en corona’s (de plezante versie) en kom tot de conclusie dat werkelijk alles op een of andere manier met elkaar samenhangt.

Naar de hemel turen zal nooit meer hetzelfde zijn! Geschikt voor lezers van 9-99 jaar.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief