nieuws

Overwin je vermoeidheid met ‘Homo energeticus’ van dr. Peter Aelbrecht

Dr. Peter Aelbrecht is er, uit eigen ervaring, van overtuigd dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en dat aan de basis van energieproblemen onevenwichten in de hersenen, de darm en de hormonenwerking liggen. Zijn benadering en de wetenschappelijke achtergrond krijgen hun plek in dit volledig geactualiseerde Homo energeticus.

 

Mensen die te maken krijgen met energieproblemen zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en sommige vormen van depressie wacht vaak een lange lijdensweg. Meestal krijgen ze te horen dat ze ‘ermee moeten leren leven’ of, erger nog, dat ze het zich maar verbeelden of een beetje flinker moeten zijn.

Dr. Peter Aelbrecht gaat in Homo energeticus dieper in op de onevenwichten in onze hormonen, darm en brein die volgens hem aan de basis liggen van energieproblemen. Daarnaast kijkt hij naar alle mogelijke factoren die langdurige vermoeidheid in de hand werken. Vervolgens rijkt het boek concrete oplossingen aan op basis van concrete casestudy’s uit de meer dan 20 jaar ervaring van de auteur.

In een duidelijke taal wordt uitgelegd hoe het juiste eetplan je darm weer gezond kan maken, hoe je je hormonenhuishouding weer in evenwicht kunt brengen en op welke manieren je je nachtrust, je geheugen, je concentratievermogen en je stemming kunt verbeteren.

Kortom: Homo energeticus is een boek voor wie al kampt met energieproblemen, voor wie preventief de gezondheid wil bewaken om energieproblemen in de toekomst te vermijden, én voor de professionele hulpverlener, omdat het een totaal andere en veel bredere visie geeft op energieverlies dan de visie die tot nu toe gangbaar was.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief