nieuws

Pak vermoeidheid, stress en slapeloosheid aan met ‘Yang sheng’

Volgens Katie Brindle bereik je gezondheid niet met een uur sporten (hoewel beweging ook zeer belangrijk is) of door jezelf je favoriete snacks te ontzeggen. Gezondheid is juist iets wat je moet voeden met een reeks korte momenten gedurende de dag. Dat is het principe van Yang sheng, de Chinese kunst om jezelf te helen.

Er is een oud Chinees spreekwoord dat zegt: ‘Wachten om ziekte te behandelen tot ze zich manifesteert, is als wachten om een bron te slaan als men al dorst heeft.’ Als je in het oude China ziek werd, schreef men dat toe aan het falen van de preventieve geneeskunst.

Het principe van yang sheng (en de gehele Chinese geneeskunst) is dat wanneer je kleine kwaaltjes meteen aanpakt, je ernstigere aandoeningen voorkomt. Yang sheng betekent letterijk ‘voed het leven’.

Yang sheng probeert je hele wezen in balans te brengen voor een lang, wijs en gelukkig leven. Klinkt dat al veelbelovend? Bovendien is yang sheng de zelfhelingstechniek uit de Chinese geneeskunst. Dat betekent dat je alle behandelingen – de meeste kosteloos – zelf kunt doen. Jij staat aan het roer van je eigen gezondheid.

Ons leven is in de loop der eeuwen natuurlijk ingrijpend veranderd, maar de mechanismen in ons lichaam zijn dat niet. Daarom zijn de yang sheng-technieken nog steeds relevant, dat heeft de auteur aan den lijve ondervonden.

In Yang sheng reikt Katie Brindle nieuwe gewoonten en technieken aan die je energiepeil spectaculair verhogen, je stressniveau verlagen en je stemming verbeteren – technieken die gebaseerd zijn op duizenden jaren ervaring. Telkens slechts één minuutje oefenen volstaat.

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief