nieuws

Pennenzakkenrock 2019 was zalig!

Oftewel keishow zoals ze aan het Zilvermeer zeggen. Hier lees je ons verslag van een onvergetelijke en zonovergoten dag. ‘t Is met foto’s en al. En omdat we tussen de boeken zitten, doen we dat dagboekgewijs.

Woensdag 26 juni

Op woensdag 26 juni trokken we… “Ho, wacht even. Is Pennenzakkenrock niet op donderdag?” Ja, maar Rome werd ook niet op één dag gebouwd. Dus ook voor Pennenzakkenrock was er de dag voordien al werk te doen. We hernemen. Op woensdag 26 juni trokken we al naar Mol om onze standen op te stellen: de For Girls Only!-stand, tentje op het strand voor sloganbordjes, een echt F.C. De Kampioenen-voetbalveld en een Suske en Wiske-trampoline. Enkele fotootjes als bewijsmateriaal. En een merci aan Jeroen van Ideefiks om alles vakkundig mee in elkaar te sleutelen.

FC De Kampioenen voetbalveldSuske en Wiske teletijdmachine

Woensdagavond viel er ook nog heel wat te beleven op camping Pennenzakkenrock. Jonas Boets kalmeerde de campingkids met een spannende voorstelling van de Little Liars Club. Een supergeheime club, dus gaan we er niet veel over vertellen. Je moet maar lid worden. 😉

Donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni trokken drie musketiers, euh marketeers, dan naar dé afsluiter van het schooljaar. En zoals dat gaat bij een schoolreis, hoort er een verslagje bij. Lees hieronder Pennenzakkenrock door de ogen van Standaard Uitgeverij.

6u

Polsbandje? Check! Parkeerkaart? Check! Plannetje? Check! En zelfs ons goed humeur waren we niet vergeten. 🙂


“Amai, zo vroeg?” horen we jullie al denken. Ja mannekes, Antwerpen-Mol is een eindje rijden en we wilden er rond 7u zijn om nog wat materiaal zoals de fotobooth en make-uptafels op te stellen. “En wow, zien ze daar VIP staan?” Jaja, harde werkers hebben een streepje voor. 😉 Al moeten we toegeven dat we door het harde werk niet tot in de VIP-tent zijn geraakt.

7u

Zilvermeer, here we are! Beetje frisjes nog, maar al zoveel enthousiast volk doet ons met volle goesting onze randanimaties afwerken. Als de FGO! magazines klaarliggen, kunnen we starten. Met dank aan Shari, Lina en Sam (enkele dames achter het FGO! magazine) om ze uit te delen en vier sterke lokale binken om het pallet vanuit de afsluitbare tent naar de juiste plek te sleuren. Jaja, je leest het goed. Ze verzetten met pure mankracht een pallet met 4000 magazine! 😮

FGO magazine

8u

Er komt een meute extra helpende handjes toe in de vorm van jobstudenten. Bedankt aan Julie, Ezra, Eline, Yasmine, Cynthia en Wally, euh Elias, voor de hulp. Het strand en onze stand is dan nog vrij leeg, maar Urbanus De Vuilnisheld is al wel overal op post. Hij prijkt op alle afvalcontainers en op een groot scherm naast het hoofdpodium (foto beetje gepixeld, helaas). Als de kindjes het terrein nu niet netjes houden, dan weten we het ook niet meer.

urbanus de vuilnisheldpmd urbanus de vuilnisheldrest urbanus de vuilnisheld

9u

Het festival komt op gang. Er zitten meisjes aan onze make-uptafel, af en toe duiken er ook jongens op. Er staat een lange wachtrij voor de fotobooth. Merci aan Bert van SayCheese om het licht op punt te stellen. De FGO! magazines worden gretig in ontvangst genomen. Er worden slogans op bordjes geschreven voor de favo artiesten van de kids. Even chillen in de leeshoek. En waar is Wally eigenlijk? Aha, hij staat in de voetbalgoal wanneer Xavier en Markske even op de bank zitten. Vergeet trouwens niet om je foto met Wally naar jeugd@standaarduitgeverij.be te sturen. Je maakt kans op een mooi boekenpakket voor in de klas. 😉

FGO make-upfgo magazinesloganbordjes fgoleeshoek fgofck goal

12u

Innerlijke mens verstreken met een lunchpakketje van Zilverbos. Simpel maar goe: ene me hesp en ene me kees (of zoiets).

13u

Interviewke met Radio Mol. De FGO! stand was nogal opvallend roze. 😉

16.30u

Laatste foto geshoot, laatste balletje getrapt, laatste veeg mascara aangebracht. Tijd om de boel af te breken, letterlijk. Bedankt aan alle studentjes om tegen 17u alles mooi mee op te ruimen.

17.30u

Wijle weer weg (zoals de in de Kempen zeggen). Jeroen van Ideefiks had nog wat langer werk, dus nog een bedankje om alles weer vakkundig op te halen.

Last but not least: een dikke merci aan het hele Pennenzakkenrockteam. We vergeten hier ongetwijfeld namen, maar in het bijzonder dank aan Peter, Charlotte, Wim, Dirk, Astrid, Katrien, Nena en de rest van de crew voor de toporganisatie! En voor alle pennenzakskes: geniet van een welverdiend verlof en tot volgend jaar of elders ten velde.

Merci!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief