nieuws

People spotten gaat internationaal met Youp van ‘t Hek

Op zaterdag 8 april gaan Tom Borremans en Sven Van den Eynde, de aartsvaders van het ‘people spotten’, naar Amsterdam. In aanwezigheid van Youp van’t Hek, de Eerste Ambassadeur van de Spottersgilde der Zeventien Provinciën, introduceren zij je in de theorie én de praktijk van het spotten van de menselijke soort.

Mensen spotten, het lijkt wat bizar, maar eigenlijk doen we het allemaal constant. Denk maar aan ‘mensjes kijken’ als je op een terrasje zit. Sven Van Den Eynde & Tom Borremans gaven hun ogen de kost en zijn zowat overal gaan ‘people spotten’. Hun waarnemingen hebben ze gebundeld in een veldboek, de People Spotters Guide, vol. 1. Nu wordt het fenomeen ook in Nederland een hype, dankzij kersvers ambassadeur Youp van ‘t Hek.

Toen Youp van ‘t Hek De People Spotters Guide, Vol. 1 inkeek in Boekhandel Athenaeum in Amsterdam, was hij zo enthousiast dat hij meteen alle exemplaren opkocht. Hij stemde ook toe om aanwezig te zijn bij de signeersessie en People Spotters wandeling in Amsterdam op zaterdag 8 april en werd zo gekroond als Eerste Ambassadeur van de Spottersgilde der Zeventien Provinciën.

Wil je daar graag bij zijn? Dat kan! Alle info vind je hier.

People spotten is niet moeilijk : met De People Spotters Guide: Vol. 1 verken je met sprekend gemak je eigenste biotoop en voor elke spotting word je beloond met punten. Zie je een koppel met identieke klederdracht? 60 punten. Een persoon met Crocs en kleurcongruente sokken? Dat levert je maar liefst 150 punten op. Spot je een Homo Mechanophilicus (man met seksuele voorkeuren die zich uitbreiden over het gehele mobiliteitsspectrum)? 750 punten in the pocket. Hoe zeldzamer het gedrag, hoe hoger je scoort. Hiervoor is gebruik gemaakt van strenge algoritmes, zoals de natte vinger, het buikgevoel en een immense tijdsdruk.

Benieuwd hoe dat dan concreet in zijn werk gaat, dat people spotten? Sven en Tom legden het uit bij De Madammen op Radio 2

 

Nu houdt niets je meer tegen. Ga, en spot people!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief