nieuws

Pieter Aspe en Koen Strobbe signeren hun nieuwe boek in Blankenberge.

Toen Pieter Aspe in 2015 voor de allereerste keer de Aspe Award uitreikte, durfde niemand vermoeden welke ijzersterke fundamenten voor een nog te schrijven succesverhaal er toen werden gelegd. Amper een half jaar later had Koen Strobbe, eindlaureaat van die eerste editie, met zijn debuut Kruis en munt onmiddellijk een bestseller beet. En nu, anderhalf jaar later, april 2017, presenteert Aspe NV Blankenberge Blues, de eerste gedeelde pennenvrucht van master of crime Pieter Aspe en ‘zijn’ poulain Koen Strobbe. Een verhaal dat zo sterk in elkaar zit, dat de filmrechten al zijn verkocht nog vóór het boek in de winkels ligt.

Blankenberge Blues is een spannend verhaal, doorspekt met milde, soms wat zwarte humor. De roman speelt zich af in een soort twilightzone: de kust zoals maar weinigen ze kennen, wanneer de zomer, de zon en de toeristen verdwenen zijn.

 

Zodiak Belgium, die de filmrechten verworven heeft, zegt over Blankenberge Blues:

“Als regisseur lees ik voortdurend boeken en scenario’s, op zoek naar dat ene verhaal dat me zo hard raakt dat ik er een paar jaar van mijn leven aan wil geven. Toen ik Blankenberge Blues uit had, moest ik niet meer verder lezen, want ik had mijn verhaal gevonden. Een origineel verhaal vol fascinerende figuren en intriges, tegen de achtergrond van een verlaten badplaats. Ik zie het helemaal voor me en het is heerlijk!” – Cecilia Verheyden, regisseur

“Dit originele verhaal vol intriges maar ook veel humor, smeekt gewoon om verfilming. Met zijn herkenbare personages en uitgesproken vertelstijl willen we dit werk dan ook zijn plaats geven in het fictie-aanbod op TV of bioscoop . TV- en filmproducent ZODIAK bereidt nu al deze productie voor, overtuigd van het succes van het boek.” – Serge Bierset, producent ZODIAK Belgium

In het verleden zijn de gebeurtenissen in het werk van Pieter Aspe al vaker profetisch gebleken: in Het oor van Malchus leek hij de aanslag op de Bataclan in Parijs te voorspellen en in Import liet hij terroristen een aanslag voorbereiden in Brussel. De aanslagen van 22 maart vonden plaats quasi tegelijkertijd met het drukken van het boek. De statistieken staan ons dus toe om te vermoeden dat de kans reëel is dat er op 1 april 2017 bij de lancering van Blankenberge Blues een potvis zal aanspoelen.

En wij nodigen je uit om hier getuige van te zijn!

Om 15u signeren Pieter Aspe en Koen Strobbe de eerste 300 exemplaren vers van de drukker. De feestelijkheden zullen doorgaan in en rond het Oud Stadhuis van Blankenberge (Kerkstraat 41, 8370 Blankenberge), vanaf 15 uur. En, ondanks de bijzondere datum: dit is geen grap!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief