nieuws

Pieter Aspe is terug!

Pieter Aspe is terug, Van In is terug, maar niets is nog hetzelfde. Van In: Episode 1 is het eerste boek uit een nieuwe tiendelige thrillerreeks met in de hoofdrol Vlaanderens bekendste commissaris.

In oktober 2017 verscheen De butlerknop, het veertigste boek in de reeks rond commissaris Van In. Het zou volgens Pieter Aspe ook het laatste worden. Gelukkig voor de trouwe Aspe-lezers, bleek dit niet het geval. Pieter Aspe pakte de pen weer op en schreef een wervelende thriller.

“De nieuwste reeks rond Van In moet maar liefst tien delen tellen. Dat is goed nieuws want de eerste aflevering is goud waard. Door het spannende verhaal dat je met gruwelijke details rillingen bezorgt, maar niet in de laatste plaats ook door het gouden pennetje van Aspe.” Ruud Maas, De Limburger

In een interview met Het Nieuwsblad vertelde Aspe dat het decor en de plots van de befaamde Van In reeks op waren. Met Van In: Episode 1 blaast hij ze nieuw leven in. Van In blijft protagonist, maar voor de rest is alles anders. Hij is geen commissaris meer, zit duidelijk niet lekker in zijn vel en van Hannelore Martens, de kinderen en Guido Versavel is geen spoor.

“Veel mensen zeiden: Je gaat Van In toch niet laten vallen? Dus zette ik een reeks op waarin Van In alleen is en niet meer bij de politie. Voortaan werkt hij in opdracht van mensen die een beroep doen op zijn expertise. Gepensioneerde politiemensen worden wel vaker opgeroepen voor een opdracht.” Het Nieuwsblad

Volgens Aspe zal er één keer per jaar een boek in de reeks verschijnen. Er is een rode draad doorheen de boeken verweven die ze allemaal verbindt. Gaandeweg zal de lezer ontdekken wat er met Hannelore en de kinderen gebeurd is, maar om het volledige verhaal te weten is het wachten tot het tiende boek.

Nieuwsgierig naar de nieuwe Van In? Meer informatie over het boek via onderstaande link!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief