nieuws

Pinokkio: Kinderboeken zijn niet zalig

Of Pinokkio nu een echte jongen was, wil ik nog aan de verbeelding overlaten, maar toen hij deze leugen sprak, schoot zijn neus door het dak. Gelukkig hebben we een middeltje tegen leugens, een hoop boekencheques en alle tijd van de wereld om stil te staan bij een aantal fantastische boeken. Want het is echt niet gelogen:

“Kinderboeken zijn zalig!”

Ontdek!

Het lelijke jonge eendje is een prachtige toevoeging aan de sprookjesboeken van Deneux. En daarna dacht hij “eendje is geentje” en tekende nog negen nieuwe boerderijdiertjes.

 

Haast

We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan! Of ook niet. Haast vertelt het prachtig* geïllustreerde verhaal van iemand die al 100 keer de wereld rond liep zonder er iets van te zien. Een nieuw pareltje van Rébecca Dautremer.

*Oordeel vooral zelf!

 

Beleef!

Ik mis me

Op zaterdag 9 maart 2019 gaat tijdens het J.E.F. Festival in het Zuiderpershuis te Antwerpen het unieke film- en boekproject ‘Nous Trois/Ik Mis Me’ in première.

DIY Magic

Het is krokusvakantie. En als je niet op één of twee latten richting de après-ski sjeest, heb je misschien thuis handenvol tijd te vullen. Daarbij helpt Elfi De Bruyn je met alle plezier.

 

Lieg!

Voor alle kleine Pinokkio’s in de wereld: de Little Liars Club.
Wally geeft hieronder graag meer uitleg.

“Want spreken is zilver, liegen is goud!”

 

 

Jeugdboekenmaand

Van 1 t.e.m. 31 maart viert de jeugdboekenmaand opnieuw het jeugdboek. En terecht, want kinderboeken zijn zalig. Maar het is ook één van de vier actiemomenten van Boek.be waarop ze 10 000 boekencheques weggeven.

 

Doe mee!

Schrijf je zelf reviews? Wil je wel eens een auteur interviewen? Of las je één van deze boeken en wil je je mening kwijt? Top! Dat kan. Stuur even een mailtje naar jeugd@standaarduitgeverij.be en we kijken hoe we elkaar kunnen vinden.

Wil je onze nieuwsbrief graag elke week in je mailbox? Schrijf je hieronder dan in.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief