nieuws

[Playlist] ‘De platenzaak’ van Rachel Joyce. Een ode aan muziek, liefde en vriendschap

Rachel Joyce gooide hoge ogen met haar debuut De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry en ook voor haar nieuwste boek, De platenzaak, krijgt Joyce veel positieve kritieken. Maak kennis met een liefdevolle roman over de kunst van het luisteren en voelen, over tweede kansen en de keuze om tegen de stroom in te gaan.

Het is 1988. Frank is de eigenaar van een platenzaak in Londen. De winkel staat boordevol met vinyl van elk formaat en in ieder genre. Klassiek, jazz, punk – niet op genre gesorteerd, maar op gevoel. Frank weet precies naar welke plaat zijn klanten op zoek zijn, hoewel zijn belangrijkste leveranciers liever zouden zien dat hij cd’’s verkoopt.

Dan valt Ilse Brauchmann zijn winkel en zijn leven binnen. Een mysterieuze vrouw in een groene jas, die niets van muziek wil weten, maar toch steeds terugkeert naar de winkel. Een vrouw van wie Frank het liefst zo hard mogelijk wil wegrennen, maar tot wie hij zich ook aangetrokken voelt. Wanneer Ilse net zo plotseling weer verdwijnt als ze verschenen is, dreigt Frank niet alleen haar, maar ook zijn zaak te verliezen…

De platenzaak voelt als je favoriete zomerhit: ongewoon, romantisch en hoopvol.’ – The Times

‘Rachel Joyce schetst een onweerstaanbare, liefdevolle wereld, waarin personages ons tot het eind betoveren.’ – The Daily Telegraph

‘Dit is een prachtige ode aan muziek, liefde en vriendschap.’ – The Sun

Aan Global News Online vertelt Rachel Joyce dat ze met De platenzaak mensen wil samenbrengen. Niet alleen mensen die van muziek houden, maar ook mensen die geen uitgesproken passie voor muziek hebben. En mede daarom stelde Joyce ook een playlist samen.

Hieronder vind je alvast de eerste vijf nummers van de playlist, om in de stemming te komen. De volledige lijst kan je hier beluisteren.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief