interview

Q&A met Daan Borrel over ‘Jaar van het nieuwe verhaal’

Daan Borrel en haar redacteur Katrijn Van Hauwermeiren zijn naar aanleiding van Borrels boek Jaar van het nieuwe verhaal met elkaar in gesprek gegaan. Ze snijden interessante onderwerpen aan: van – uiteraard – de cyclus van de vrouw tot intimiteit en boosheid. En van elkaar vasthouden in bepaalde patronen tot buikkrampen en onnodige schaamte. Kijk hieronder mee met het mooie, open en eerlijke gesprek van de twee. Veel kijkplezier!

Jaar van het nieuwe verhaal

Een vrouw maakt één jaar na haar relatiebreuk de balans op: is ze ondertussen echt geheeld? Heeft ze die ene soort liefde gevonden waarvoor ze die andere soort liefde achterliet? Op de goede dagen van haar menstruatiecyclus denkt ze van wel: dan voelt ze zich onafhankelijk, opgewekt en wild. Maar tijdens die andere dagen niet. Dan is haar buik één bonk laaiende spanning, voelt ze zich vervreemd van zichzelf en verlangt ze driftig naar een kind van haar beste vriend. Komt dit verschil in gemoedstoestand voort uit hormonen of uit verhalen?
Jaar van het nieuwe verhaal is een radicaal kwetsbaar doch krachtig boek waarin Daan Borrel de verhalen over vrouwelijkheid, tijd en verbinding afbreekt en opnieuw opbouwt.

Q&A

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief