nieuws

Quiz. Hoe goed ken jij de wielermonumenten?

Vandaag wordt Milaan-San Remo gereden, de eerste grote klassieker van het wielerseizoen en tevens de langste professionele eendagskoers van het jaar. Haar bijnaam is La Classicissima of La Primavera.

Milaan-San Remo is samen met de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije één van de vijf Monumenten van het wielrennen. Van deze vijf wordt Milaan-San Remo tegenwoordig beschouwd als sprintklassieker.

Ben jij benieuwd hoever jouw kennis over deze wielermonumenten reikt? Doe dan mee aan onze quiz! Een roze of gele trui zal je er niet mee winnen, wel eeuwige roem bij je vrienden.

Mocht het resultaat van de quiz een beetje tegenvallen, dan kan je je kennis over de wielermonumenten bijschaven met Wielermonumenten, het uitgebreide verzamelwerk van Philippe Vandenbergh. Het boek werd erg enthousiast onthaald in de media:

Dit boek is een prachtig verzamelwerk, waar zelfs Michel Wuyts en José De Cauwer nog uit kunnen leren … Maar het boek biedt zoveel meer dan een opsomming van deze klassementen: informatie in woord én beeld vergezeld van leuke verhalen en sappige anekdotes. Alleen al de prachtige foto’s maken het de moeite waard om Wielermonumenten: het verhaal van de vijf grootste wielerklassiekers aan te schaffen. (Gitane.be)

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief