nieuws

Recept: Roomsoep van groene groenten uit ‘Van bouillon tot soep’

0

Bouillon is het geheim van een goede soep. Daarom begint Van bouillon tot soep met de basis. Zes bouillons, oneindig veel heerlijke soepen. Nu de herfst in het land is delen we graag een recept uit het boek: roomsoep van groene groenten. Smakelijk!

Roomsoep van groene groenten

– 1 liter gevulde groentebouillon
– 2 handen spinazie
– 2 el crème fraîche of slagroom
– mespunt gedroogde chilivlokken
– muskaatnoot, voor de garnering
– rogge- of speltbrood, voor erbij

VOOR 4 PERSONEN

– Doe de gevulde groentebouillon in een pan, zet die op het fornuis en warm de bouillon door. Wanneer de bouillon bijna kookt, voeg je de spinazie toe. Roer even, zodat de spinazie snel slinkt.
– Neem de pan van het vuur zodra de spinazie is geslonken – eerder na 1 minuut dan na 2 minuten – en pureer de soep met een staafmixer.
– Voeg tot slot de crème fraîche of room toe en roer kort – laat de soep niet meer koken. Bestrooi de soep met de chilivlokken en rasp er wat nootmuskaat over.
– Geef er rogge- of speltbrood bij.

Meer weten over het boek? 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief