nieuws

RECEPT: Tipsy pasta uit het ‘Studentenkookboek’

In het Studentenkookboek vind je gerechten voor alle gelegenheden: Italiaanse gerechten, wereldrecepten, brainfood, partykost, troostkost, en heerlijke dessertjes. Alles duidelijk uitgelegd, met veel tips voor een beginnende kok. Ter ere van Wereld Pasta Dag op 25 oktober delen we alvast het recept van de ‘Tipsy pasta’. Smakelijk!

Tipsy pasta

Deze pasta is voor mensen die wel wat wodka lusten, dus het heeft weinig zin om die alleen voor jezelf te maken.

Voor 4 personen (die flink kunnen eten):
– 500 g korte pasta (penne, farfalle, fusilli…)
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 brik gezeefde tomaten (van 2 dl)
– 5 blaadjes basilicum (lekker, maar hoeft niet)
– 6 eetlepels boter
– 1 eetlepel zwarte peper (liefst versgemalen)
– 1 brikje (plantaardige) room (van 2 dl, mag light zijn)
– 1 klein glaasje wodka
– blokje parmezaan
– peper en zout

Pel de knoflook en hak hem superfijn.
Doe de olijfolie met de knoflook in een kleine kookpot en zet op een zacht vuurtje.
Laat de knoflook enkele minuten zachtjes garen in de olijfolie. Het is niet de bedoeling dat hij bruin ziet.
Giet de gezeefde tomaten in de pan en kruid met peper en zout. Voeg eventueel enkele gescheurde blaadjes basilicum toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen, zonder deksel.
Breng een kookpot met gezouten water aan de kook. Gooi de pasta erin als het water kookt en wacht tot het water weer kookt. Zet het vuur wat zachter. Wacht tot de pasta gaar is, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
Smelt de boter in de kookpot van de pasta op een laag vuur.
Voeg de zwarte peper toe en de pasta. Roer de pasta voorzichtig door de boter, zodat de pasta helemaal bedekt is. Zet het vuur hoger.
Doe de tomatensaus en de room bij de pasta en roer nog eens voorzichtig. Laat enkele minuten staan en proef of de saus lekker warm is.
Giet de wodka erbij, roer de pasta nog eens om en zet het vuur uit.
Dien op met geraspte parmezaan of parmezaanschilfers.

 

Meer recepten? Alle info over het boek vind je hier:

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief