recept

[Recept van de week]: Vegan macaroni met kaassaus uit de oven

Deze druilerige novemberdagen vragen om maar twee dingen: waterdichte jassen en comfortfood. Gemakkelijk te maken, goed vullend en vooral lekker!

Deze week kiezen we voor een klassieker in een nieuw jasje: een vegan macaroni met kaassaus uit de oven.

In Vandaag Vegan! tonen Miki Duerinck en Kristin Leybaert hoe lekker plantaardig eten kan zijn. Deze smeuïge macaroni is niet alleen heerlijk, maar zorgt ook voor gezelligheid aan de keukentafel. Hét ideale comfortfood dus op deze koudere dagen.

Ingrediënten

Voor 4 personen
200 g macaroni
100 g cashewnoten
50 g brood
700 g bloemkool
300 g broccoli
2,5 dl sojaroom
2 eetlepels bleke miso
3 eetlepels edelgistvlokken
rasp en sap van 1 biocitroen
2 eetlepels dragon
peper en zout
olijfolie

Bereiding

  • Kook de macaroni gaar, giet hem af maar bewaar 2,5 dl van het kookwater.
  • Kook de cashewnoten 30 minuten in gezouten water. Giet ze af.
  • Kook de helft van de bloemkoolroosjes gedurende 5 minuten, en de andere helft gedurende 3 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  • Mix de langst gekookte bloemkoolroosjes samen met de helft van de cashewnoten, de sojaroom, de miso en de gistvlokken. Voeg 2,5 dl kookwater toe om de saus minder dik te maken.
  • Kruid de saus met citroenzeste, citroensap, dragon, peper en zout.
  • Kook de broccoliroosjes 3 minuten en giet ze af.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vermeng de macaroni met de bloemkoolroosjes, de broccoliroosjes en de saus.
  • Maal het brood.
  • Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal, strooi de rest van de cashewnoten en het broodkruim erover en bak de macaroni 30 minuten in de oven.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief