recept

[Recept van de week] Ovenschotel van zoete aardappel en spinazie met gegrilde kip

Geen idee wat je vandaag alweer op tafel kan toveren? Geen probleem, want wij inspireren je met recepten uit onze lekkerste kookboeken. Deze week een echte voltreffer uit het succesvolle Goesting in gezondheid. Smakelijk!

Voor 4 personen

goestingingezondheid_3_33645500 gram kipfilet
8 zoete aardappelen
300 milliliter haverroom
600 gram verse spinazie
2 teentjes knoflook
4 handjes geraspte pecorino
olijfolie
peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik en kook ze in 10 minuten gaar.
  • Hak ondertussen de knoflook fijn. Wok de spinazie in een beetje olie tot hij geslonken is. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
  • Giet de aardappelschijfjes af. Bedek een licht ingevette ovenschotel met één laagje schijfjes. Meng de haverroom door de spinazie, voeg wat peper en zout toe en bestrijk de aardappelschijfjes met de helft van het spinaziemengsel. Leg er vervolgens weer een laag aardappelschijfjes op. Verdeel het overgebleven spinaziemengsel erover. Werk de schotel af met de geraspte pecorino.
  • Bak de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is.
  • Wrijf de kipfilets in met olijfolie en bak ze in een grillpan. Strooi er wat peper en zout over na het grillen.

GOED OM TE WETEN
– Zoete aardappelen zijn rijk aan vitamine A en helpen zo mee aan het herstel van je darmslijmvlies. Ze zijn ook heel vezelrijk en dus bijzonder nuttig voor een goede spijsvertering.
– Spinazie is een vezelbommetje. Zeker regelmatig op je menu zetten.
– Haverroom is een uitstekend alternatief voor room met lactose.
– Pecorino is een verzamelnaam voor een aantal verschillende Italiaanse schapenkazen en een lekker en gezond alternatief voor kaas van koemelk. Pecorino is een harde kaas met een wat nootachtige smaak die een heerlijke toevoeging vormt in bepaalde gerechten. Deze kaas is ook heel geschikt om te raspen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief