recept

[Recept van de week]: Spaghetti-kaaskroketjes

Het is herfst! De dagen worden korter en de herfstvakantie komt elke week weer iets dichterbij. Het avondmaal is vaak een kostbaar moment van gezelligheid waarop het hele gezin samenzit.

Deze week kiezen we voor plantaardig koken! Een manier van koken die velen associëren met saaiheid en smakeloosheid, maar Miki Duerinck en Kristin Leybaert tonen in hun kookboeken dat dit zeker niet het geval hoeft te zijn. Deze originele spaghetti-kaaskroketjes uit Vandaag Vegan! zijn hét perfecte voorbeeld van een plantaardig recept dat niet alleen lekker is, maar ook gemakkelijk te maken. Een win-win dus!

Tip: serveer ze met een heerlijke salade.

Ingrediënten

Voor 8 kroketjes
125 g volkoren spaghetti
50 g sojaboter
50 g bloem
3 dl havermelk
3 eetlepels edelgistvlokken
1 eetlepel bleke miso
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels gehakte verse
tuinkruiden (peterselie, dille, dragon)
peper en zout
olie om te frituren

Om te paneren
4 eetlepels bloem
1 dl water
100 g paneermeel


Bereiding

  1. Breng gezouten water aan de kook, voeg de spaghetti toe en kook hem gaar.
  2. Giet de spaghetti af en zet hem opzij.
  3. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en voeg beetje bij beetje de havermelk toe. Blijf intussen goed roeren zodat de bloem niet klontert.
  4. Roer ook de gistvlokken al roerend door de saus.
  5. Breng de saus op smaak met miso, citroensap, gehakte tuinkruiden, peper en zout.
  6. Meng de spaghetti met de saus en verdeel het mengsel over een rechthoekige, koele schaal. Laat alles door en door afkoelen en opstijven.
  7. Snijd het afgekoelde spaghettimengsel in blokjes ter grootte van kroketjes.
  8. Verwarm de frituurolie op 180 °C.
  9. Maak een papje van de bloem door er het water aan toe te voegen.
  10. Haal de kroketjes één voor één door het papje en vervolgens door het paneermeel.
  11. Frituur de kroketjes goudbruin.

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief