nieuws

[Recept van de week] Taco Night (allergievriendelijk)

Op zoek naar een originele maaltijd? Geen probleem, want wij inspireren je regelmatig met recepten uit onze lekkerste kookboeken. Deze week een allergievriendelijk recept uit Iedereen eet mee. Smakelijk!

Ik ben dol op relaxte etentjes. Taco’s staan bij ons regelmatig op het menu als er iets te vieren valt. We maken er elke keer weer een echt feestje van met een tafel vol kommetjes. De basis voor taco’s is heel snel klaar en komt –mea culpa– uit een zakje. Ik pimp de taco’s met maïs of zwarte bonen.
Alexia Stevens

taco night

Voor 4 personen • tijd: 25 min.

Ingrediënten

500 g zuiver gemalen rundsvlees
1 zakje tacokruiden van AH
1 doosje tacoschelpen van AH
2 avocado’s
2 bosjes koriander
½ rode peper, fijngesneden
200 g kerstomaten, in vier gesneden
3 limoenen
1 blikje maïs of 1 blikje zwarte bonen (of beide)
2 kleine rode uien, fijngesneden
1 bosje lente-ui, in ringetjes gesneden
1 zakje geraspte wortel
3 el olijfolie
peper
zeezout

Bereiding

1. Verhit de olijfolie in de stoofpan en bak hierin de helft van de rode ui en het vlees rul. Voeg de tacokruiden en water toe zoals aangegeven op de verpakking. Voeg nu het uitgelekte blikje maïs of zwarte bonen (of beide) toe met nog 3 el water en laat dit op een heel zacht vuurtje 10 minuten sudderen. Voeg indien nodig nog wat extra water toe.

2. Maak de tomatensalsa door de kerstomaten te mengen met de rest van de rode ui en een bosje fijngehakte koriander. Kruid met peper en zeezout en het sap van 1 limoen.

3. Maak de avocadodip door de avocado fijn te prakken met het rode pepertje en het sap van de tweede limoen. Meng en proef. Kruid eventueel af met wat peper en zeezout.

4. Zet verschillende kommetjes op tafel: een kom met de salsa, eentje met de avocadodip, eentje met de wortel en eentje met de lenteui.

5. Verwarm de tacoschelpen in de oven zoals op de verpakking aangegeven staat en zet alles op tafel.

6. Laat iedereen zijn taco vullen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief