nieuws

[Recept van de week] Witte vis met pompoenfrietjes

Elke week inspireren we je met recepten uit onze lekkerste kookboeken. Deze week een heerlijk gerechtje uit Hilde Demurie‘s nieuwe kook- en gezondheidsboek ‘Dagelijks gezond. Smakelijk!

Vermijd de gedachte ‘het is alles of niets’. Het is beter iets kleins toe te passen of te veranderen in je voedingspatroon dan helemaal niets.
Hilde Demurie

Dagelijks gezond recept

Ingrediënten (per persoon)

1 stukje witte vis
½ pompoen (butternut)
¼ appel
1 eetlepel rozijnen (geweekt)
ghee
peper
zeezout
kerrie
dille
knoflook(poeder)

Bereiding

1. Schil de pompoen en snijd in frietjes. Snijd de appel in partjes. Bak ze samen met de rozijnen in ghee en kruid. Laat 20 minuten garen onder gesloten deksel.

2. Bak intussen de vis in ghee en kruid.

3. Schik de warme groenten op het bord en de vis erbovenop.

Variaties

  • Vervang de vis door kippenblokjes of lamsvlees.
  • Vervang de pompoen door wortelfrietjes.
  • Vervang de appel door spinazie.

TIP

Maak iets meer groenten klaar zodat je ze ‘s anderendaags (koud) kunt eten als lunch of ontbijt met een spiegelei.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief