recept

Zeebaars met romescosaus

Elke week serveren we je een heerlijk gerecht. Vandaag zeebaars met romescosaus uit Geniet!.

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen
4 zeebaarsfilets met vel van 100 g elk
1 courgette (groen of geel)
olijfolie

Voor de romescosaus
4 gegrilde paprika’s uit bokaal
16 gepelde amandelen
2 teentjes knoflook
1/2 ontpit Spaans rood pepertje
1 el fijne suiker
2 el rodewijnazijn
75 ml olijfolie
peper en zout

BEREIDING

Romescosaus

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Besprenkel een bakplaat met olijfolie.
  3. Laat de amandelen en de knoflook op de bakplaat garen tot de amandelen bruin worden. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  4. Pel de geroosterde knoflook.
  5. Doe de amandelen, de knoflook en het Spaanse pepertje in een keukenmachine en maal alles fijn.
  6. Voeg de gegrilde paprika’s en wat suiker toe en pureer.
  7. Giet er terwijl de machine draait de olijfolie en 1 eetlepel rodewijnazijn bij.
  8. Proef en voeg indien nodig nog wat azijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Bewaar in de koelkast. 

Vis

  1. Snijd de zeebaarsfilets schuin in op de velkant en verwijder de graatjes met een pincet.
  2. Bak de zeebaarsfilets in een pan met een beetje olijfolie op een matig vuur. Bak eerst een drietal minuten aan de ingesneden velkant en dan een tweetal minuten aan de vleeskant.
  3. Breng op smaak met peper en zout.

AFWERKING

  1. Snijd de courgette in slierten met een scherp mes of een dunschiller.
  2. Gaar de courgetteslierten 30 seconden in gezouten water en laat ze dan uitlekken. Opgelet voor mensen met een maagband: zorg ervoor dat de slierten niet te taai zijn.
  3. Leg de vis op een voorverwarmd bord, giet de saus erover en werk af met de courgetteslierten.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief