recept

[Recepten van de week]: Rigatoni met kip, broccoli en spinazie – Nicecream

Deze druilerige novemberdagen vragen om twee dingen: waterdichte jassen en gerechten die je van top tot teen verwarmen. De pasta van de week is gemakkelijk te maken, snel klaar en vooral lekker! En omdat het de Week van de Smaak is, inspireren we ook nog met een dessert.

Rigatoni met kip, broccoli en spinazie

Easy@home met Ilse, het nieuwste kookboek van Ilse D’Hooge, staat vol recepten die ideaal zijn voor op een doordeweekse dag. Snel en gemakkelijk zijn hier de kernwoorden.

Deze week kozen we voor een pasta om de donkere dagen wat op te vrolijken: rigatoni met kip, broccoli en spinazie!

Van 21 tot en met 25 november geeft Ilse kookdemo’s op de Libelle Winterfair in Mechelen. Ze kookt dagelijks van 11u en 14u én signeert daarna!

Ingrediënten

Voor 4 personen/35 minuten

400 g kipfilet
peper en zout
boter en olijfolie om te bakken
400 g rigatoni of andere korte pasta
1 stronk broccoli
4 el panko
4 teentjes knoflook
150 g jonge spinazie
200 ml lichte room
100 ml droge witte wijn
1 tl maizena
75 g parmezaan, geraspt

Bereiding

  • Kruid de kip met peper en zout. Bak aan beide kanten goudbruin in wat boter met olijfolie. Zet het vuur iets zachter en laat tot de kern garen.
  • Breng gezouten water aan de kook en kook er de pasta in volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze kort (3 tot 4 minuten) in gezouten water of stoom ze beetgaar.
  • Verhit wat olie en boter in een klein pannetje, strooi er de panko bij en pers er 1 teentje knoflook boven uit. Roerbak tot de panko goudbruin gebakken is; laat uitlekken op wat keukenpapier. Trek de ondertussen wat afgekoelde kip met twee vorken in draderige repen.
  • Verhit een grote pan of wok met wat olie, roerbak er de spinazie in met de overige, uitgeperste teentjes knoflook, en voeg de broccoli en de kiprepen toe.
  • Giet er de room en de wijn bij en laat goed doorwarmen.
  • Bind de saus met in wat water opgeloste maizena.
  • Voeg de pasta en de helft van de parmezaan toe en roer om.
  • Verdeel over borden, strooi er nog wat parmezaan en het pangrattato over.

Nicecream

Marta Majewska deelt in haar boek Elke dag Marta haar tips and tricks om elke dag een beetje avontuurlijker en vrolijker te maken. Deze ijsjes zijn gemakkelijk om te maken, gezond én je hebt ze in alle kleuren en smaken!

Pindakaasijs

1 rijpe banaan
1 el pindakaas
  • Pel de banaan en snijd in stukjes. Zet de stukjes banaan minstens 3 uur in de diepvriezer.
  • Doe de bevroren bananenstukjes en de pindakaas in een blender of keukenmachine en laat alles draaien tot het
  • mengsel lekker romig wordt. (Je kunt ook de staafmixer gebruiken!)

Muntijs met chocolade

1 rijpe banaan
1 tl muntsiroop
1 el chocoladechip
  • Pel de banaan en snijd in stukjes. Zet de stukjes banaan minstens 3 uur in de diepvriezer.
  • Doe de bevroren bananenstukjes en de muntsiroop samen in een blender of keukenmachine en laat alles draaien tot het mengsel lekker romig wordt.
  • Voeg de chocoladechips toe en meng erdoor.

Frambozen-yoghurtijs

150 g frambozen (diepvries of zelf ingevroren)
2 el Griekse yoghurt
1 el honing
  • Doe de bevroren frambozen, Griekse yoghurt en honing in een blender of keukenmachine en laat alles draaien tot het mengsel lekker romig wordt.

 

Ontdek hieronder de kookboeken!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief