nieuws

Red Rider wint FNAC stripprijs

Op zaterdag 14 april om 14u30 zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Fnac Antwerpen gevolgd door een signeersessie met Lectrr en Stedho. Deze prijs wordt uitgereikt door Fnac en het publiek.

Ontdek hier alles over de Fnac stripprijs. 

Over Red RiderstripprijsFnac

Red Rider is een strip. Het is een miniserie in drie delen. Aanvankelijk was er de wat aparte veronderstelling dat er magiërs onder ons wonen. Al langer dan we vermoedden. We kennen ze allemaal. We zien ze dagelijks maar we weten niet dat het magiërs zijn. Daarna volgde de suggestie dat ze hier zijn om ons te helpen, dat ze samenwerken om ons te beschermen… Daaruit vloeide voort dat er ook slechte magiërs onder ons leven. De vragen volgden vanzelf: met hoeveel zijn ze dan en vooral wie zijn het? Worden ze geholpen? Wie helpt hen en waarom?

Zo ontstond Red Rider aan een keukentafel in Gentbrugge en in talloze schrijfsessies die erop volgden. De eindeloze stroom aan gedachten viel nauwelijks te stoppen. Red Rider vertelde zichzelf. Maar Red Rider is niet alleen het resultaat van een omgeving waarin creativiteit ontstond en floreerde. Het is ook de som van onafgebroken tegendraads denken en handelen, plus een afkeer van middelmatigheid. We vonden een queeste waarin we een cultuur konden creëren die vertrekt van wat we allemaal kenden. We hebben er een volstrekt nieuwe inhoud en vorm aan gegeven. Red Rider is De Rode Rider en het is het ook niet. Red is enkel archetypisch dezelfde held. Hij voert hetzelfde oeroude gevecht. Het decor is de verrassing. Achter Red Rider schuilt geen ‘groot’ of ‘juist’ idee.

Wat veel belangrijker is, is het vinden van de juiste mensen om uit een idee een degelijk concept te distilleren. Dat vraagt talent en talent vind je in mensen. Ik ken geen juister scenarist voor Red Rider dan Lectrr en er is geen juister tekenaar voor Red Rider dan Stedho. – Johan De Smedt

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief