nieuws

‘Rode nevel’ in het kunstwerk van Hilde Vanhees

Hoe zou onze wereld eruitzien in 2054? Prof. dr. Dirk Speelman beschrijft in zijn razend spannende thriller Rode nevel een mogelijk scenario voor onze toekomst, gebaseerd op zijn eigen onderzoek. Studente Hilde Vanhees maakte een prachtig kunstwerk bij het boek.

2054. De vraag is niet meer of we de strijd tegen het op hol geslagen klimaat zullen verliezen. De vraag is wanneer. Terwijl zowat de hele wereld op deze nieuwe werkelijkheid met verslagenheid en gelatenheid reageert, wordt in Brazilië in recordtempo gebouwd aan Space Valley. Een kilometerslange aaneenschakeling van nieuwe bedrijven en onderzoekscentra rond ruimtevaart.

Op een gegeven moment, in een van de studentenpubs op de campus van het IISS, de prestigieuze universiteit in het hart van Space Valley, komt een jonge vrouw in onduidelijke omstandigheden te overlijden. En dan begint voor inspecteur Ana Díaz een moeizame zoektocht naar de waarheid…

Dirk Speelman lanceerde een tekenwedstrijd bij de opleiding Beeldende Kunsten aan de PXL-MAD School of Arts in Hasselt. De winnaar van de wedstrijd stellen we met veel plezier aan je voor. Proficiat, Hilde Vanhees!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over het boek? Lees hier alvast een fragment. 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief