nieuws

Suske en Wiske steunen het Rode Kruis

BEDRIJFSLEVEN EN STRIPWERELD IN DE BRES VOOR HET RODE KRUIS

Standaard Uitgeverij steunt het Rode Kruis met twee opmerkelijke acties: op 24 juni organiseert de uitgeverij een online veiling van striptekeningen en Geert Noels (Econopolis NV) roept het bedrijfsleven op om het verlies van de stickeractie mee te compenseren met de aankoop van een exclusieve zeefdruk.

Het is voor de eerste keer in bijna 60 jaar dat de stickeractie van het Rode Kruis niet kan doorgaan. “Geen stickeractie betekent geen inkomsten voor de lokale Rode Kruisafdelingen, of toch veel minder”, aldus woordvoerder Ine Tassignon. “En dan wordt het moeilijk om de lokale Rode Kruiswerking te blijven garanderen. Nochtans willen en moeten onze vrijwilligers klaarstaan voor de meest kwetsbare mensen in de maatschappij. Dat doen ze vandaag door een cruciale rol te spelen tijdens de gezondheidscrisis waar we ons middenin bevinden. Ze vervoeren COVID-patiënten naar het ziekenhuis en helpen bijvoorbeeld in woonzorgcentra met logistieke en verzorgende taken. En die snelle, professionele hulp willen ze in de toekomst kunnen blijven bieden. Zonder financiële steun wordt dat heel moeilijk, dus hebben we besloten om de sticker te bussen en de Vlaming zo om steun én solidariteit te vragen”.

De stickers worden dus verdeeld over heel Vlaanderen, maar als trouwe partner van het Rode Kruis wil Standaard Uitgeverij nog iets extra doen. Samen met Veilinghuis Bernaerts worden er van 1 t.e.m. 10 juli tekeningen geveild van een heel aantal bekende striptekenaars die zich voor deze actie engageerden: Luc Morjaeu (Suske en Wiske en ontwerp van de sticker), Charel Cambré (Amoras, Suske & Wiske Junior), Steve Van Bael (Nachtwacht), Philippe Delzenne en Gerd Van Loock (Jommeke), Kim Duchateau, Urbanus, Nix (De Buurtpolitie), Hec Leemans (FC De Kampioenen), Fabio Bono (De Rode Ridder) en Merho (De Kiekeboes).

Hoe kan je bieden op deze exclusieve tekeningen?

1. Ga naar www.bernaerts.eu
2. Klik op de Veilingen > Enkel online + Live bidding
3. Maak een account aan
4. Aanvaard de veilingvoorwaarden via de link die u in uw mailbox ontvangen heeft
5. Wacht even op aanvaarding (kan tot 2u duren)
6. De veiling wordt toegankelijk vanaf 1 juli.

Tijdens de veiling logt u op live.bernaerts.eu in met uw gegevens, volgt u de biedingen in real time en plaatst u uw bod wanneer u wil.
De commissie bedraagt 28%.

Suske en Wiske tegen corona

Maar Standaard Uitgeverij wil niet alleen de stripverzamelaars bereiken en klopte daarom aan bij Geert Noels van Econopolis. De econoom is zelf een groot stripliefhebber en vroeg aan striptekenaar Charel Cambré (Amoras, Suske en Wiske Junior) om een exclusieve zeefdruk te maken. “Er worden 500 genummerde exemplaren van een cartoon gedrukt die Charel speciaal voor deze actie heeft gemaakt”, vertelt Geert Noels. “Bedrijven kunnen deze kopen voor 500 euro per stuk. Ik ga mijn netwerk vragen om er eentje te kopen om de zorgsector te steunen. Als er 500 bedrijven meedoen, hebben we 250.000 euro verzameld. Bij succes willen we graag nog een tweede of derde tekening aanbieden.”

Charel Cambré zag de opdracht meteen zitten. “Ik heb de voorbije weken al meer dan honderd cartoons gemaakt rond corona”, vertelt de tekenaar. “Deze tekening is iets universeler geworden. Aangezien Suske en Wiske dit jaar de ambassadeurs waren van de stickeractie, heb ik hen de hoofdrol laten spelen in het verhaal. Beschouw deze tekening maar als een herinnering aan deze rare tijden.”

Geert Noels is heel tevreden met het resultaat. “Ik hoop echt dat bedrijven hun gul hart tonen”, vertelt de econoom. “Deze tekening hoort echt thuis aan de receptie of in de koffiekamer waardoor mensen zich binnen tien jaar nog herinneren hoe we deze crisis zijn doorgekomen.”

Koop een zeefdruk voor je bedrijf

Standaard Uitgeverij laat van de originele tekening 500 genummerde en gesigneerde zeefdrukken maken. Bedrijven, stripverzamelaars en andere fans van Suske en Wiske kunnen deze bestellen door 500 euro over te schrijven op het rekeningnummer van het Rode Kruis (BE 28 096 00000 9620) met de mededeling “ZEEFDRUK RODE KRUIS”.

De zeefdrukken worden geprint op A3-formaat en de eerste lading bestellingen wordt verstuurd op woensdag 3 juni. Bestellingen die na 3 juni geplaatst worden, worden op een later moment verstuurd. Wie een unieke zeefdruk wil bemachtigen, kan dus nog steeds een bestelling plaatsen!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief