nieuws

Roger en Leentje Lybaert op audiëntie bij de Koning en de Koningin

0

Vandaag waren Roger en Leentje Lybaert uitgenodigd op het paleis. De audiëntie duurde een uur. De eerste vraag die Koning Filip hem stelde was: “U praat zo mooi over de liefde. Kan je me daar wat meer over vertellen?”

Roger sprak over zijn vrouw waar hij 63 jaar mee getrouwd was en die hij in januari moest afgeven. Over hoe ze naar het einde toe alleen maar sterker met elkaar verbonden waren. En over het geheim van een lang en goed huwelijk: verdraagzaamheid, elkaars kleine kantjes verdragen en elkaar respecteren in wie je bent.

Het gesprek ging daarna over het pastoraal werk dat Roger doet in het woonzorgcentrum. Over hoe hij mensen op het eind van hun leven wil bijstaan, hun hand vasthouden, een gebed zeggen, luisteren naar wat hen bevreesd en hen troosten.

De koning en koningin zijn heel erg betrokken bij verschillende organisaties binnen palliatieve zorgen en waren heel erg geïnteresseerd in zijn ervaringen. Ze spraken ook over het belang van de stem van ouderen in onze maatschappij. De wijsheid en de levenservaring die zij kunnen uitdragen naar de jongere generaties en hoe dat van een onschatbare waarde is. Het ging ook over hoop en verbinding waar we nu allen zoveel nood aan hebben.

Op het einde vroeg de koning of Roger nog een gedicht uit zijn boek wilde voorlezen en of hij dat met zijn gsm mocht filmen om het aan zijn kinderen te tonen.

Het bezoek was een ontroerend moment en een warme herinnering die Roger op zijn negentigste levensjaar rijker is.

Credits foto: Koninklijk Paleis, België.

Meer lezen?

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief