Internationale Vrouwendag vandaag! Zou het geen goed idee zijn om vanavond te koken voor de vrouwen in je leven? Wij helpen je alvast op weg met dit overheerlijke recept.
Bereiding: 25 min. + 10 min. in de koelkast
Voor 4 personen
4 zelfgemaakte of kant-en-klare broodjes
Burgers:
150g chorizo
500 g gehakte biefstuk
1 tl paprikapoeder
Compote
1 tomaat
1 ui
1 mespunt paprikapoeder
1 scheutje olijfolie
Garnituur
enkele blaadjes rucola
Hak de chorizo in kleine stukjes.
Meng deze door het gehakt, samen met het paprikapoeder.
Zet het gehakt 10 minuten in de koelkast of op een andere koele plek.
Snijd de tomaat en ui in blokjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan, schep de blokjes ui en tomaat erin en voeg het paprikapoeder toe.
Bak dit mengsel ongeveer 15 minuten.
Maak van het gehakt 4 vleesburgers.
Bak de burgers in een hete koekenpan op hoog vuur; 3 minuten per kant voor saignant.
Snijd de broodjes horizontaal door.
Rooster de helften 2 minuten onder de ovengrill.
Verdeel een beetje van de compote over de bovenste helften.
Schep de helft van de rest van de compote op de onderste helften, leg daarop een burger, voeg de rest van de compote toe en garneer met wat rucola.
Leg tot slot de bovenste broodhelften erop.