nieuws

Ryder Carroll, de bedenker van de Bullet Journal Methode

Eindelijk is het daar: het langverwachte boek van Ryder Carroll, de man achter het immens populaire Bullet Journaling! In De Bullet Journal Methode  laat hij je zien hoe je eindelijk piloot wordt van je eigen leven en niet langer passagier blijft. Zijn vernieuwende productiviteitsmethode inspireert inmiddels wereldwijd miljoenen mensen.

In zijn boek legt Ryder Carroll zijn filosofie uit en laat hij zien hoe je met behulp van Bullet Journalen je gedachten kunt ordenen, je nieuwe dagelijkse routines kunt ontwikkelen en vage projecten in haalbare doelen kunt veranderen. Met slechts een pen, een notitieblok en de baanbrekende methode van Carroll leer je eindelijk water er echt toe doet – zowel op het werk als in je privéleven.

In zijn jeugd had Carroll moeite zicht te concentreren. Hij probeerde steeds weer nieuwe productiviteitsmethodes, zowel online als offline, maar niets werkte zoals hij wilde. Uiteindelijk ontwikkelde hij zijn eigen systeem, dat hem hielp om zich beter te concentreren en productief te zijn. Hij deelde zijn methode met enkele vrienden, en voor hij het wist had hij een viral beweging in gang gezet.

De Bullet Journal Methode  gaat over wat Carroll ‘leven met intentie’ noemt: afleidingen leren negeren, waardoor je productiever en doelgerichter wordt. Dit boek leert je dan ook om…

Het verleden vastleggen: Creëer een duidelijk en uitgebreid overzicht van je gedachten, met pen en papier.

Het heden organiseren: Vind dagelijks rust door je takenlijst op een systematische en productieve manier aan te pakken.

De toekomst plannen: Zet interesses en aantekeningen om in concrete doelen en verdeel die vervolgens in actiestappen die tot grote veranderingen leiden.

Eerder gaf Carroll al een TEDTalk over de veelgebruikte productiviteitsmethode:

Ben je nieuwsgierig geworden? Het boek bestel je hier.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief