Standaard Uitgeverij presenteert met trots een nieuwe imprint voor haar kinder- en jeugdboeken: Salto.

Salto vervangt de vroegere imprint Davidsfonds Infodok nadat de exclusieve samenwerking met Davidsfonds vzw in Leuven werd stopgezet.

Salto positioneert zich met haar kinder- en jeugduitgaven in het hogere marktsegment. Het gaat om mooie verzorgde uitgaven met net dat tikkeltje extra. We mikken op ongeveer 35 titels per jaar. Ook aan het 16+ publiek wordt gedacht.

Grafisch vormgever & UX-designer Maarten Deckers vertaalde de open, dynamische wereld van Salto naar een speels logo.

Waarvoor staat Salto?

“In de naam Salto zit een vrolijkheid, dynamiek, vakmanschap en ook een beetje een ‘tadaaaaa’ die we bij de naam Infodok misten en die – volgens ons – vitaal zijn voor een tof kinderboekenfonds.” - Veerle Moureau (uitgever)

“In de naam Salto zit een vrolijkheid, dynamiek, vakmanschap en ook een beetje een ‘tadaaaaa’ die we bij de naam Infodok misten en die – volgens ons – vitaal zijn voor een tof kinderboekenfonds.” – Veerle Moureau (uitgever)

Met Salto hebben we een duidelijk doel voor ogen: uitgaves uitbrengen die aansluiten bij de hedendaagse lezer. We geloven in de kracht van boeken die verbinden en doen begrijpen. Daarom brengen we boeken die niet alleen entertainen, maar ook aanzetten tot nadenken.

De PISA- en PIRLS-resultaten tonen aan dat het leesniveau van de jeugd daalt. Nochtans is goed kunnen lezen een basiscompetentie om te functioneren in onze maatschappij. Met Salto willen we inzetten op begrijpend lezen door rijke teksten aan te bieden. Daarnaast kunnen we leesplezier bevorderen door boeken uit te brengen die elke lezer aanspreken. Zo hopen we ons steentje bij te dragen aan een beter tekstbegrip.

De nieuwe imprint is er voor iedereen. We willen boeken uitgeven waarin lezers zichzelf kunnen terugvinden en die tegelijkertijd hun horizon verruimt. Door samen te werken met auteurs die uiteenlopende perspectieven vertegenwoordigen, willen we een breed palet aan verhalen aanbieden die onze samenleving weerspiegelt.

Salto staat voor kwaliteit in alle aspecten van het uitgeven: van de eerste pennenstreek tot het moment dat het boek in handen van de lezer belandt. We zorgen ervoor dat elk boek een waardevolle leeservaring is.

Eerste uitgaves van Salto

De eerste Salto-uitgaves verschijnen in juni, maar tot en met de zomer worden er ook nog boeken uitgebracht onder Davidsfonds Infodok. Vanaf het najaar schakelen we volledig over naar Salto.

De kronieken van Juno 2: De lavaprins

Er dreigt oorlog in Dromenland en Juno weet niet meer wie ze moet geloven. Heeft haar zus gelijk en zijn de monniken van Qumran niet te vertrouwen? Of had de Wegwijze het bij het rechte eind en kan alleen Sem de eeuwenoude voorspelling volbrengen? De tijd dringt, want het magische koninkrijk wordt verscheurd door onbekende krachten. Samen met de Sterrenwacht graven Juno en Sem in het verleden en ontdekken ze het geheim van Sems familie. Slagen ze erin om de Eeuwige Twijfelaar te voldromen? Zullen ze de kracht van de sterren kunnen doorgronden? En wie is de norse speelgoedmaker die ... lees meer zoveel over Dromenland weet? Ontrafel het mysterie in deze razend spannende ontknoping! De lavaprins is het tweede en laatste deel van De kronieken van Juno. Eerder schreef Geert Klaasen al over het wonderlijke Dromenland in De kronieken van Finn.

€ 16,99

WWW of het Wijde Wortel Web

In een eeuwenoud bos groeide een kleine spar. Hij wilde dolgraag groter worden, maar de oude, stevige bomen namen een flink deel van het zonlicht weg, waardoor het donker bleef rondom hem. Hoe hard hij ook zijn best deed, Sparretje kon geen licht en geen water vinden. De spar werd er wanhopig van en hij begon te huilen. Het verdriet verspreidde zich via de wortels naar de bodem. Vlak nadat het verdriet van de boom de bodem bereikt had, gebeurde er iets bijzonders …
Ontdek in dit verhaal hoe bomen elkaar al eeuwenlang een handje helpen.

€ 17,99

Najaarsfolder van Salto

Duik mee in de eerste Salto-brochure en laat je verrassen. Kom oude bekenden opnieuw tegen en maak kennis met de vogelliefhebber of puzzelmaster in jezelf. Kijk je mee?