nieuws

Sam Smith is back!

0

Jonas Boets staat als jeugdauteur bekend als de bedenker van spannende avonturen over de doodgewone jongen Sam Smith, die de kans krijgt om een opleiding te volgen op een spionnenschool. In Smith – doe maar gewoon laat Jonas Boets zijn jeugdpersonage volwassen worden. Of toch bijna…

We zijn een slordige 20 jaar verder. De lezers van Sam Smith zijn ouder geworden maar hun jeugdheld nog niet vergeten. Boets brengt in Smith – doe maar gewoon een nieuw verhaal, helemaal op maat van de millennialgeneratie die met nostalgie terugdenkt aan haar kindertijd.

Deze thriller vol humor bevat knipoogjes naar ‘die goeie ouwe tijd’, inclusief hoofdstuktitels die uit nummers geplukt zijn uit de jaren ’90 en ’00. Voor de liefhebbers is er zelfs een heuse Spotify-playlist met alle nummers bij elkaar.

Eén ding is zeker: ook in het volwassen leven is er nog voldoende spanning en avontuur voor Sam Smith weggelegd. Maar er komen helaas ook uitpuilende vuilnisbakken, akkefietjesmet zijn vriendin en dure energiefacturen bij…

Een dosis pure (ont)spanning, perfect voor millennials en eender welke lezer die houdt van de evenwichtige combinatie van spanning en humor.

Het verhaal

Wanneer Sam Smith door MI6 in Londen voor een ogenschijnlijk eenvoudige opdracht wordt uitgestuurd, loopt het mis. Het komt tot een confrontatie met een collega en wanneer die achteraf dood wordt teruggevonden, wijst iedereen Sam aan als de schuldige. Hij besluit de dienst te verlaten en naar Antwerpen te verhuizen.

Sam heeft het moeilijk om te wennen aan zijn nieuwe leven. Want hoe doe je dat eigenlijk, op eigen benen staan? Hoe ga je als ex-spion om met de onbenulligheden van het volwassen bestaan?

Hij vult zijn lege dagen met rotbaantjes en gamen bij de buurman. Net wanneer hij zijn leven op de rails lijkt te hebben en hij de mooie Naomi leert kennen, loopt het opnieuw mis. Sam moet voor de tweede keer op zoek naar de waarheid…

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief