Op de dag van zijn eerste communie verliest Ernest zijn familie. Op zijn twintigste ziet hij eindelijk kans om revanche te nemen op de Schepper. Maak kennis met Santa Subito – een adaptatie van Pierre De Clercq.

Je kent Pierre De Clercq misschien wel als de bedenker van successeries als Windkracht 10Flikken en Amigo’s en scenario’s voor langspeelfilms als Verlengd weekendMan zkt vrouwLabyrinthusBrabançonne en Hasta la vista. Scenario’s en films van zijn hand werden bekroond met meer dan 40 nationale en internationale awards. Met Santa Subito legt hij zich voor het eerst toe op het boekenvak.

 

Het verhaal

1978, het jaar van de drie pausen. De jonge Ernest trekt naar Rome met een dwingende erfenis: zuster Merita, missiezuster en hartsvriendin van zijn overleden moeder, heilig laten verklaren.
In Rome wordt hij geholpen door postulator-fixer Livio en zijn dochter Stefania, mooi als een madonna. Ernest logeert in hun vervallen palazzo terwijl het duo het zusterdossier door de complexe, Vaticaanse procedure probeert te sluizen. Ernest heeft snel door dat hij voor vader en dochter niet meer is dan een makkelijk te pluimen slachtoffer: zijn centen verliest hij aan Livio en zijn hart aan Stefania. Maar dan dringen de moorddadige anni di piombio het verhaal binnen en neemt het dossier van zuster Meria op miraculeuze wijze een spectaculaire vlucht…

Santa Subito – een adaptatie is een even vrolijk als ontroerend verhaal, vol vaart en humor, over wonderlijke allianties in de Eeuwige Stad, intriges rond de Vaticaanse enclave en oplichters met een groot hart.