nieuws

Saskia Maaskant wint ‘De Kleine Cervantes 2018’

De Kleine Cervantes, de jeugdliteratuurprijs van de stad Gent, gaat dit jaar naar Saskia Maaskant voor haar roman Dromer. De Nederlandse schrijfster volgt daarmee Aline Sax op, die de prijs vorig jaar in de wacht sleepte met Grensgangers.

Dromer

Het is feest bij Davidsfonds/Infodok, want voor het tweede jaar op rij levert de uitgeverij de winnaar van De Kleine Cervantes. Dit jaar ging Saskia Maaskant met de prijs aan de haal voor haar dystopische jeugdroman, Dromer. Daarmee volgt ze Aline Sax en Anna Woltz op en haalt ze het van o.a. Benny Lindelauf en Martijn Niemeijer.

Dromervertelt het meeslepende verhaal van Mila en William die tegen hun zin in een keurslijf worden gedwongen. Samen gaan ze op zoek naar vrijheid om te ontsnappen aan het leven in de Citadel. Maaskant wentelt je in een wereld van weigeraars en durvers, waarin het verleden en heden soms flinterdun van elkaar gescheiden zijn en vrijheid misschien wel een illusie is. Een meeslepend verhaal voor liefhebbers van de Divergent-trilogie.

De Kleine Cervantes

De Kleine Cervantes is de jeugdliteratuurprijs van de Stad Gent en wordt toegekend door een jongerenjury (12-14-jarigen). Deze juryleden worden gerekruteerd in de Gentse scholen (netoverschrijdend). De genomineerde boeken worden geselecteerd door een leescommissie samengesteld uit leden van de jeugdafdeling van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Gent, leerkrachten, leden van de organisatie van ‘de Kleine Cervantes’ en een aantal andere experten op het vlak van jeugdliteratuur.

(Bron)

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief