nieuws

Schat je kunstobjecten zelf: 5 waardevolle tips

In Wat is dit waard? deelt Patrick van der Vorst zijn jarenlange passie voor kunst. Wij verzamelde voor jou zijn vijf meest waardevolle tips.

Een oudere dame had voor 10 pond een kandelaar gekocht op een rommelmarkt, simpelweg omdat ze hem mooi vond. Onze expert zag meteen dat het om een uiterst zeldzaam exemplaar ging. Deze rommelmarktvondst bleek een winner. De waarde ervan bedroeg 10.000 pond.

In Wat is dit waard vertelt Van der Vorst over de strafste stoten die hij meemaakte, zijn kunstadvies aan bekende sterren als Elton John en Madonna, en de gekste spullen die hij ooit zag veilen. Hij geeft je waardevolle tips om je kunstkennersoog te trainen en loodst je mee door de fascinerende maar vaak nog gesloten wereld van de veilinghuizen.

Een praktische en inspirerende gids voor iedereen die zijn eerste stappen in de kunstwereld zet.

Het boek bestaat uit drie delen: het persoonlijke verhaal van Patrick van der Vorst, informatie over hoe je meer over kunst te weten kunt komen en waar objecten geschat en te koop kunnen worden aangeboden, en een handleiding om zelf aan de slag te gaan.

5 waardevolle tips:

“Op Value My Stuff kan iedereen een foto van een kunstwerk uploaden, dat binnen de 48 uur door een erkende en ervaren expert een waardering met richtprijs krijgt.”

“Durf de internationale markt op te gaan als je kostbare object op meer dan 5000 euro wordt geschat.”

“Het grote voordeel van schilderijen is dat over het algemeen geweten is wie de kunstenaar is. Dat maakt het vrij gemakkelijk om zelf voldoende research te doen en te achterhalen hoe goed de schilder het doet op de kunstmarkt.”

“Voor de zolderschattingen die je in huis hebt geldt: Hoe sterker het verhaal, hoe waardevoller het kunstobject.”

“Als je naar een galerie stapt met een foto van je werk of je werk zelf moet je er van bewust zijn dat je je in dat geval in het hol van de leeuw begeeft. De art dealer of galeriehouder heeft er immers alle belang bij om je werk niet hoog in te schatten, zo kan hij of zij jouw werk met meer winst doorverkopen.”

Ontdek nog meer praktische tips en informatie. Ontdek hieronder hoe je het boek in huis kan halen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief