nieuws

Shortlist Libris Geschiedenis Prijs 2019 bekend!

 

De shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs werd vandaag bekend gemaakt. Met trots mogen we melden dat zowel Bart Van Loo als Annet Mooij op de shortlist prijken!

De winnaar van de prijs wordt bekend gemaakt op 27 oktober 2019.

 

 

Bart Van Loo – De Bourgondiërs

Annet Mooij – De eeuw van Gisèle

Ontdek hier de volledige shortlist.

De Libris Geschiedenis Prijs

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van € 20.000 verbonden.  Libris sponsort de prijs sinds 2010.

Alle informatie over de Libris Geschiedenis Prijs is te vinden op de officiële website van de organisatie: librisgeschiedenisprijs.nl

De jury in 2019

Sybrand Buma, burgemeester van Leeuwarden en oud-fractievoorzitter van het CDA neemt in 2019 de taak van jury-voorzitter van de Libris Geschiedenis Prijs voor zijn rekening.

De jury bestaat verder uit:

Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam; Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit; Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Klaartje Schweizer, sectormanager Collecties en Beheer bij het Nederlands Openluchtmuseum; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant en Jan Luiten van Zanden, hoogleraar Economische geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

Bron: libris.nl

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief