wedstrijd

Siel Verhanneman kruipt na de lancering van haar nieuwe dichtbundel voor jou in haar pen

Siel Verhanneman lanceerde net haar tweede dichtbundel Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn en die werd ongelofelijk warm onthaald. Siel zou Siel niet zijn als ze daar geen bijzonder bedankje op zou bedenken. Daarom kruipt ze heel binnenkort opnieuw in haar pen en zal ze een gepersonaliseerd gedicht schrijven voor iemand die haar tijdens de poëzieweek een postkaart toestuurt.

Wil jij kans maken op een exemplaar van Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn met daarin een gedicht dat jou op het lijf geschreven staat? Stuur dan tijdens de poëzieweek een postkaart naar:

Standaard Uitgeverij
t.a.v. Siel Verhanneman
Rijnkaai 100/A11
2000 Antwerpen

Vertel op jouw manier over een gebeurtenis die je altijd zal bijblijven, vermeld zeker je naam, adres en e-mailadres, en wie weet krijg jij in februari post die je niet snel zal vergeten. Het wordt een uitdaging die Siel Verhanneman met veel dankbaarheid zal aangaan, want dat haar teksten zoveel weerklank zouden vinden, had ze bij de oprichting van haar succesvolle blog VijftiendeVerdieping nooit kunnen dromen.

Een jaar na verschijnen stond haar debuutAls ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd (2016), nog steeds geparkeerd bij de best verkochte dichtbundels van Vlaanderen. Aan de hand van rake teksten over angst, verdriet, liefde en rouw leerde ze haar lezers praten over de dood.

In haar tweede dichtbundel wijkt de pijn geleidelijk voor schitterende herinneringen. Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn  is Siels verkenning van strijdlustige liefde, geboetseerd geluk en de luide stilte van gemis.  Het boek werd pas te water gelaten voor een eivol Boekenhuis Theoria. Siel droeg haar gedichten voor ondersteund door de live illustraties van Larissa Viaene en onder muzikale begeleiding van Pol Isaac. Een groot publiek voor een intiem schouwspel en de reacties waren stuk voor stuk hartverwarmend.

Voor wie erbij was, is deze wedstrijd een welgemeend dankjewel. Voor wie er niet bij kon zijn is dit de uitgelezen kans om het werk van Siel te (her)ontdekken want dat je nog van haar zal horen: zoveel is zeker.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief