nieuws

Signeertour rond remake De Toverspiegel

Je wist het of je wist het niet: op 2 oktober verschijnt er een remake van het Rode Ridder-album De Toverspiegel.

Met het achtenvijftigste album van De Rode Ridder, De Toverspiegel, schreef tekenaar en scenarist Karel Biddeloo in 1973 stripgeschiedenis. Niet alleen maakte de fee Galaxa, die de reeks daarna met haar aanwezigheid zou blijven kruiden, voor het eerst haar opwachting, ook Bahaal nam in de loop van dat verhaal definitief zijn rol als aartsvijand van de Rode Ridder op. Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de serie, én als eerbetoon aan Karel Biddeloo, publiceert de Vlaamse tekenaar Patrick Cornelis op 2 oktober een remake van dat album. Deze nieuwe versie blijft trouw aan het oorspronkelijke verhaal, waarin Johan (de Rode Ridder) een strijd op leven en dood uitvecht met een roversbende. Al krijgen enkele sleutelscènes wel meer ruimte toegemeten. Ook de bladschikking wordt gemoderniseerd.

De strip zal uitgebreid worden gepromoot op de Antwerpse Boekenbeurs, in het kader van de feestelijkheden rond zestig jaar De Rode Ridder, en met een uitgebreide signeertour. Alle data en places to be lees je verderop.

Patrick Cornelis, die opgroeide met de strips van Biddeloo, maakte de voorbije jaren naam met zeer doorgedreven realisme in strips als Virus, De Huivering en Verbonden Zielen. Hij is ook actief als grafisch vormgever, en verzorgt het artwork voor de Brusselse metalgroep Channel Zero. Met de remake van De Toverspiegel gaat voor hem een jeugddroom in vervulling.

Zet met stip in je agenda

zaterdag 5 oktober

10-12u: BEO (Antwerpen)
rest van dat weekend te vinden op de Wilrijkse stripdagen

zaterdag 12 oktober

10-12u: Standaard Boekhandel Ekeren
vanaf 14u: Stripspecialist Breda

woensdag 16 oktober

15-19u: bibliotheek Bilzen (met kleurwedstrijd voor kinderen)

zaterdag 19 oktober

14-16u: Gobelijn (Leuven)

zaterdag 26 oktober

de hele dag: Heltopia

vrijdag 1 november

15-17u: boekenbeurs Antwerpen (Fabio Bono en Claus Scholz zijn ook van de partij)

zaterdag  2 november

11-13u: De Poort (Gent)

15 tot 18u: Atlantis

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief