nieuws

Slaap je slecht de laatste tijd?

Slaap je de afgelopen maanden slechter dan anders? Je bent niet alleen. Recente onderzoeken wijzen uit dat we met z’n allen meer stress voelen én dat daardoor we meer last hebben van slapeloosheid en nachtmerries. Gelukkig hebben we boeken die soelaas kunnen bieden…

Gezien de bijzondere tijden waarin we leven, is het niet verwonderlijk dat we meer last hebben van stress, angsten en depressieve gevoelens. En dus is het ook niet verwonderlijk dat we trager inslapen, moeilijker doorslapen en meer last hebben van nachtmerries

Dat de crisis een impact zou kunnen hebben op onze geestelijke gezondheid, staat intussen vast. Neem daarom extra hard de tijd om voor jezelf te zorgen. We geven alvast een paar boeken mee die daarbij kunnen helpen. 

Werkboek hyperventilatie, angst en paniek

In dit boek leggen twee ervaren coaches én ervaringsdeskundigen haarfijn uit wat hyperventilatie is, hoe angst en paniek ontstaan, wat de symptomen zijn en wie er extra vatbaar voor is.

Of je nu last hebt van hyperventilatie of niet, je zal ongetwijfeld herkenbare elementen tegenkomen in het boek. Je kan er daarna ook meteen mee aan de slag: je krijgt van de auteurs meer inzicht in je denk- en leefpatronen, onder andere door een dagboek bij te houden, te leren doseren en eenvoudige oefeningen te doen.

Ten slotte helpen de ze je om je levensstijl op een positieve manier te veranderen, stap voor stap, met duidelijke adviezen voor voeding, beweging, slaap en ontspanning. Een toverformule bestaat niet, maar er is wel degelijk een (uit)weg mogelijk naar een beter en rustiger leven. 

Dromen

Recent onderzoek aan de universiteit van Helsinki wees uit dat we meer dromen als we meer stress ervaren. Een derde van die dromen zijn nachtmerries gelinkt aan het coronavirus, gevuld met faalangst, bezorgdheid en de aanwezigheid van de dood. 

In het boek Dromen vind je honderden beschrijvingen van de meest voorkomende dromen, hun betekenis en wat je ermee aan kunt in je dagelijks leven om problemen te overwinnen, je talenten te ontwikkelen en jezelf beter te leren kennen. 

Alle beetjes helpen om rust en kalmte te vinden… Stay safe!


Meer lezen over deze boeken? Dat kan hier:

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief