nieuws

Slaapstoornissen, ademproblemen en hyperactiviteit aanpakken met de Buteyko-methode in ‘Help je kind herademen!’

Steeds meer kinderen hebben last van een verstopte neus, zijn hyperactief of juist heel snel moe. Ze slapen slecht en hebben last van allerlei allergieën. De kern van deze problemen ligt vaak in een verkeerd ademhalings- en leefpatroon. In Help je kind herademen!  reikt Noëlla Appermans een oplossing aan.

Na het succes van haar boek Heradem! geeft Noëlla Appermans met dit boek praktische tips en adviezen aan ouders die hun kind willen helpen herademen. In haar praktijk als gezondheidsconsulent ervaart ze dagelijks dat vooral baby’s en jonge kinderen, maar ook tieners baat hebben bij een specifieke aanpak.

Via de Buteyko-ademtechniek op kindermaat wil ze baby’s, peuters, kleuters en jongeren terug innerlijke rust en zuurstof geven. Daardoor verminderen of verdwijnen hun ziektesymptomen en kunnen ze opnieuw onbezorgd kind zijn. De ouders worden in dit boek intens betrokken bij deze aanpak zodat zij de vorderingen van hun kind perfect kunnen opvolgen.

Ook wordt in dit boek aangetoond dat de Buteyko-methode steeds vaker aanbevolen wordt door tandartsen en orthodonten bij kaak- en mondproblemen bij kinderen. Deze ademtechniek kan er immers voor zorgen dat deze problemen zich kunnen herstellen zonder dat er zware ingrepen dienen te gebeuren.

Noëlla werkte Buteyko-technieken uit op maat van de verschillende leeftijden in Help je kind herademen!  Zo begeleidt ze in het boek ouders in de aanpak van hun kinderen. Zo kunnen zij hun kind een cadeau voor het leven geven: een gezonde ademhaling!

“In dit boek komen een aantal wezenlijke elementen samen van een goede ouder-kind verbinding: hechting, eenvoud, lichamelijkheid, aandacht, reflectie en geduld. Een waardevol gegeven, ook als er geen expliciete medische problemen zijn.” – Prof. dr. Dirk De Wachter

 

Noëlla maakte een handig filmpje waarin ze de Buteyko-oefeningen aan een aantal kinderen uitlegt. Heb je interesse? Stuur dan je aankoopbewijsje naar Noëlla via noella.appermans@hotmail.com en ontvang gratis de link naar het filmpje!

Noëlla Appermans kampte jarenlang met chronische hyperventilatie tot ze de Buteyko-ademhalingstechniek ontdekte. Sindsdien volgde ze een opleiding tot gezondheidsconsulente en is ze als enige in België gecertificeerd Buteyko-specialist (Buteyko Clinic Moscow). Naast de uitbouw van haar een eigen praktijk geeft ze overal in Vlaanderen lezingen om volwassenen en kinderen met ademhalingsproblemen, angst- of paniekstoornissen te informeren over de Buteyko-techniek.

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief