nieuws

‘Sous-vide koken thuis’: vacuüm garen voor maximaal smaakbehoud

Naast experts in het koken met de Thermomix® zijn Sabrina Crijns en Steven Sanders al jaren vertrouwd met sous-vide koken. Ze bundelen nu hun kennis in Sous-vide koken thuis.

Bij sous-vide wordt voedsel in speciale kookzakken vacuüm verpakt en in een waterbadoven geplaatst. De temperatuur kan heel nauwkeurig worden ingesteld, zodat het gaarproces langzaam en perfect verloopt. Deze kooktechniek wordt al jaren in de horeca gebruikt, maar vindt nu ook haar weg naar de thuiskok. De apparatuur ervoor is toegankelijker en goedkoper geworden – een sous-videtoestel vind je al vanaf 50 euro.

De workshops van Sabrina Crijns en Steven Sanders zijn steeds volgeboekt, voor wie geen plaatsje kan bemachtigen is er nu het boek Sous-vide koken thuis. In de inleiding gaan de auteurs dieper in op de kooktechniek, de apparatuur, de voordelen en de ingrediënten die bij uitstek geschikt zijn voor sous-vide, je krijgt antwoorden op veelgestelde vragen en heel veel tips en tricks gebaseerd op jarenlange ervaring.

Wist je dat een vacuüm gegaard eitje op 63 graden een andere smaakervaring oplevert dan een dat gaarde op 62 of 64 graden? Daarna volgen meer dan vijftig recepten die laten zien hoe lekker je kunt koken met de sous-videtechniek. Wat denk je van Zeeuws lam met couscous, Buikspek met appel-tomatenchutney, Gevuld kalkoengebraad, Gepekelde zalm of Prinsessenboontjes met walnoten?

 

Ontdek meer over het boek en de auteurs:

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief