nieuws

Standaard Uitgeverij acquireert Stripmunk, de grootste app voor stripliefhebbers in de Lage Landen

0

Standaard Uitgeverij start een nieuw digitaal hoofdstuk met de acquisitie van Stripmunk. Enkele maanden geleden, toen de founding fathers van Stripmunk (Wim Van Buynder, Christophe Todts en Sander Versluys), tevens de oprichters van het IT-bedrijf Next Apps, aangaven Stripmunk te willen verkopen, zijn Next Apps en Standaard Uitgeverij in onderhandeling gegaan. Deze week is het verkoopproces afgerond.

Stripmunk is de grootste app voor stripliefhebbers in de Lage Landen. In de app kunnen striplezers niet alleen bijhouden wat hij of zij gelezen heeft en nog zou willen lezen, maar het platform biedt ook de mogelijkheid om strips te kopen en favoriete albums te delen met anderen. Momenteel bevat de database 98.500 strips en wordt dagelijks aangevuld. Door de gebruikers werden al 5.740.000 strips verzameld.

.

Jeroen Overstijns (CEO Standaard Uitgeverij): “Stripmunk blijft het sociale platform van de Nederlandstalige stripliefhebber. Maar vanaf nu met de steun van Standaard Uitgeverij. We bundelen de krachten omdat striplezers belangrijk voor ons zijn en blijven. Ongetwijfeld kunnen wij veel gebruikers toevoegen en de mogelijkheden nog verruimen.”

Wim Van Buynder en de co-founders van Next Apps laten Stripmunk ook niet los. Zij blijven instaan voor de IT-ontwikkeling.

Wim Van Buynder (Co-Founder Newt Apps): “Van bij de start was het onze droom om van Stripmunk de grootste app voor stripliefhebbers te maken in de Benelux, we zijn dan ook erg trots dat het onder de vleugels van Standaard Uitgeverij nog verder kan groeien.”

Stripmunk wordt een belangrijk merk voor Standaard Uitgeverij. Het is dan ook logisch dat het stripmagazine van Standaard Uitgeverij, BM Magazine’, zal herdoopt worden in ‘Stripmunk’.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief