Art Stories

Art Stories

Art Stories biedt, als onderdeel van Standaard Uitgeverij, gerenommeerde binnen- en buitenlandse kunstenaars een platform voor de wereldwijde ontwikkeling van publicaties, merchandising en licenties.
Momenteel behartigt Art Stories de belangen voor René Magritte en Guillaume Corneille.

René Magritte

Standaard Uitgeverij en de erfgenaam van René Magritte zijn sinds 2008 partners in het uitdragen van de beelderfenis van het Belgisch icoon René Magritte. Zo draagt Standaard Uitgeverij via de productie van merchandisingproducten, via het afsluiten van betekenisvolle licenties en via de publicatie van catalogen en boekproducties de internationale erfenis van Belgiës meest surrealistische kunstenaar mee uit.

Bovendien ontwikkelden wij toonaangevende evenementen rond de figuur Magritte zoals een adembenemende Virtual Reality beleving doorheen de meest toonaangevende werken van deze schilder.

In het kader van het Magritte-jaar (2017-2018), 50 jaar na het overlijden van de kunstenaar, verschenen daarnaast vier Magritte-gerelateerde boeken:

Guillaume Corneille – CoBrA-kunstenaar (1922 – 2010)

Sinds 2016 behartigt Standaard Uitgeverij in samenspraak met de erfgename van Corneille het oeuvre van Guillaume Corneille door de productie en verkoop van merchandising in binnen- en buitenland.

Bovendien draagt Standaard Uitgeverij, via het afsluiten van betekenisvolle licenties en via de publicatie van catalogen en boekproducties, de internationale erfenis verder uit van deze veelzijdige Nederlandse CoBrA-kunstenaar. Hij staat bekend om het intens kleurgebruik dat hij in zijn werk bracht, waarbij de figuratie met maskers, vrouwen en vogels centraal stond.

Voor alle info en vragen rond Art Stories, contacteer Kristine Cuypers op kristine.cuypers@standaarduitgeverij.be 

Uitgaven in deze reeks.

Gerelateerde boeken.

Bekijk alles