Lees in uw kot!

Momenteel zit iedereen thuis vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Standaard Uitgeverij wil mensen in hun kot zo goed mogelijk ondersteunen, entertainen en inspireren met:

► Elke dag een gratis online strip

► Elke maandag een voorpublicatie uit een nieuw album

► Elke woensdag een online spel

► Elke vrijdag het beste uit BM Mag

► Leestips

Standaard Uitgeverij to the rescue! 

 


Elke maandag: een voorpublicatie uit een nieuw album

Ontdek de nieuwe albums! Wachten tot de boekhandels weer openen om een glimps op te vangen van de nieuwste strips? Ik dacht het niet! Elke week vind je hier de eerste tien pagina’s uit één van de nieuwste albums.

Lees de eerste pagina’s uit De Kiekeboes – In troebel water:

Voorpublicatie | De Kiekeboes 155: In troebel water

Lees de eerste pagina’s uit F.C De Kampioenen – Supermarkske en de 7 dwergen:

Voorpublicatie | F.C. De Kampioenen 107: Supermarkske en de 7 dwergen

Lees de eerste pagina’s uit Astrid IJskoud – Hoe je een Yeti koudmaakt

F.C. DE KAMPIOENEN 107: Supermarkske en de 7 dwergen


Elke woensdag: een online spel

We spelen een spel vandaag! Wat doe je met al die vrije tijd in je kot als je niet aan het lezen bent? Een spelletje spelen natuurlijk: wekelijks vind je hier een nieuw spelletje met jouw favoriete striphelden.

Raad de stripreeks

Puzzelen met Suske en Wiske Junior

Memory met stripfiguren

 


Elke vrijdag: het beste uit BM Magazine:

In 2014 lanceerde uitgeverij Ballon Media een nieuw stripblad: BM Mag (voluit: Ballon Media Magazine). In het magazine ontdek je het stripaanbod aan de hand van voorpublicaties, interviews en artikels. Het magazine is gratis te verkrijgen in stripspeciaalzaken en betere boekhandels. Vijf jaar later hebben we tijdens de lockdown meer dan ooit zin om te lezen. Daarom selecteren we elke vrijdag het beste uit BM Magazine.

Lees hier het beste uit BM Mag: Van eigen kweek – volume 1

Lees hier het beste uit BM Mag: Historisch

Lees hier het beste uit BM Mag: Robbedoes

Standaard Uitgeverij en Ballon Media fuseerden in 2020 tot één groot uitgeefhuis.

 


Elke dag: een gratis online strip

Elke dag van de lockdown lees je een gratis strip op YIEHA! Dit is het online platform van Standaard Uitgeverij om e-strips te kopen en te lezen. Naast stripfans entertainen wil Standaard Uitgeverij ook zijn steentje bijdragen om leerkrachten en leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook kinderen kunnen daarom elke dag van de lockdown een nieuwe digitale strip vinden op een leerplatform naar keuze. “Zo kunnen kinderen zich tussen het huiswerk door ook voldoende ontspannen”, aldus CEO Jeroen Overstijns. Er zijn albums op maat van lagere en midelbare schoolkinderen, en ook een aanbod aan AVI-strips voor de eerste lezertjes.

Kies een platform:

  


Leestips

Wanneer een virus de wereld in haar macht houdt en het devies meer dan ooit ‘Nergens beter dan thuis’ luidt, bieden strips een gemakkelijke manier om een andere wereld te ontdekken zonder dat je er je huis voor uit hoeft. Hieronder een heleboel leestips: lees mee(r)!

Klik op de afbeelding om de tiplijsten te bekijken:

 

 

 

Uitgaven in deze reeks.

Gerelateerde boeken.

Bekijk alles