In Natuurlijk leidinggeven aan je hond grijpt wereldkampioen sledenhondenrennen Stefan Goris terug naar eenvoudige principes. Door zijn unieke aanpak, een mix van pragmatiek, down-to-earthness en oosterse filosofie à la Bruce Lee, is goed en natuurlijk leidinggeven en samenleven met jou hond of roedel niet zo ingewikkeld als het voor velen lijkt. 

Een tocht vol inzichten voor het gezins- en bedrijfsleven

Goris’ uitgangspunt: om een probleem met je hond op te lossen, moet je eerst zoeken naar de oorzaak. Die vind je door gerichte inzichtelijke vragen te stellen. Hoe kunnen we werken aan een gemeenschappelijk doel als onze doelen niet hetzelfde zijn? Staan de neuzen van de groep of roedel wel in dezelfde richting? Durf ik mezelf als leider in vraag te stellen en mijn fouten te aanvaarden? Kan ik in stresssituaties mijn koelte bewaren en mijn hond het gevoel geven dat hij niet de oplosser is, maar ik? 

Vooral: Waarom ben ik een leider? Hoe pak ik mijn leiderschap aan? Wie ben ik voor mezelf en in de ogen van mijn hond?

Stefan Goris neemt je mee door zijn eigen verhaal en langs zes checkpoints die je kunnen helpen een natuurlijke leider te worden. Met of zonder hond.

Prachtig hoe je dag in dag uit leidinggeeft op een natuurlijke manier door te zijn wie je écht bent. Dit verhaal is een absolute must-read voor iedereen die zijn eigen(wijze) weg wil bewandelen, met of zonder hond.” – Liesbeth Mouha, ex-profvolleybalster (Olympische Spelen 2008) en psychologe