nieuws

Stem jij mee voor de BookSpot Lezersprijs?

Na de bekendmaking van de shortlists van de BookSpot Literatuurprijs (fictie en non-fictie), is ook de Top 3 voor de Lezersprijs bekend. Stem jij ook mee?

Elk jaar in november bekroont een vakjury van recensenten het beste Nederlandstalige literaire boek met de BookSpot Literatuurprijs, dit jaar voor het eerst zowel voor fictie als voor (verhalende) non-fictie. Maar bij BookSpot laten ze ook de lezer aan het woord: jullie bepalen welk boek de BookSpot Lezersprijs verdient.

Hieronder vind je de BookSpot Lezersprijs Top 3: de boeken die kans maken op de BookSpot Lezersprijs 2019. Op 6 november zal de BookSpot Lezersjury, bestaande uit 50 bevlogen lezers uit Nederland en Vlaanderen, een winnaar kiezen. Maar de online uitgebrachte stemmen tellen óók mee. Dus breng vandaag nog je stem uit, kies je favoriet, en maak kans op een InkPad 3 of de BookSpot Lezersprijs Top 3.

Stem mee!

(Deze Top-3 is door een online stemming gekozen uit de beide Longlists van de BookSpot Literatuurprijs.)

De Lezersprijs kent een prijzengeld van 10.000 euro.

www.bookspotlezersprijs.nl

Overzicht

Bart van Loo

De Bourgondiërs

Meesterverteller Bart Van Loo neemt de lezer op sleeptouw langs duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding. De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden. Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een indrukwekkende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Een wervelend verhaal van brandstapels en banketten, pest en steekspelen, Jeanne d'Arc, Jan van Eyck, Filips de Goede en het Gulden Vlies. '‘Van Loo’s kracht is zijn enthousiaste verteltrant. In zijn boek zit een tv-serie van minstens vier seizoenen à la ‘The Crown, of een film als The Favorite over de verwikkelingen aan het Britse hof van Queen Anne.’' Vrij Nederland 'Liefhebbers van etymologie zullen genieten.' En route 'Van Loo vertelt je als een goede vriend over een historische reis vol opwindende gebeurtenissen die vaak een verrassende wending nemen.' Maison en France

Lees méér.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief