nieuws

Stem op je favoriete ‘Aspe Award’-verhaal en win een duoticket voor de exclusieve Aspe-avond

Op 30 september reikt de meester van de Vlaamse misdaadliteratuur voor het derde jaar op rij de Aspe Award uit. Tot eind augustus kon je je kortverhaal indienen, 1700 woorden met als openingszin ‘Weet je zeker dat hij er niet is vanavond?’. Ondertussen is de shortlist van de Aspe Award 2017 bekend. De jury buigt zich over de inzendingen, maar ook jij kan stemmen!

Niet alleen de professionele jury mag zijn oordeel uitspreken over de tien verhalen: ook de lezers van KW Weekend kunnen stemmen op hun favoriete verhaal. Vijf weken lang lees je in de weekendkrant van de Krant van West-Vlaanderen twee verhalen waarop je kan stemmen. Het verhaal dat de meeste stemmen van de lezers krijgt, wint de KW-publieksprijs.

Exclusieve uitreiking van de Aspe Award

Ook voor jou hangt er iets aan vast: stem op jouw favoriet en maak kans op één van de 15 duotickets voor de uitreiking van de Aspe Award op 30 september of één van de 25 boekenpakketten van Aspe!

De Aspe Award wordt dit jaar uitgereikt op een exclusieve avond in La Brugeoise in Brugge. De aanwezigen worden vanaf 18u getrakteerd op een diner in aanwezigheid van Pieter Aspe, alvorens James Cooke het om 20u30 overneemt als gastheer van de avond en onder andere Eric Goens, Marec, Axel Daeseleire, Michiel Devlieger en uiteraard Pieter Aspe als gasten ontvangt. Na afloop signeert Pieter Aspe. Het volledige programma kan je hier bekijken.

Mail vóór 25 september naar promotie@kw.be met als onderwerp de naam van de auteur van jouw favoriet verhaal. Laat ons weten waarom je zo graag op de uitreiking van de Aspe Award aanwezig wilt zijn en bezorg ons jouw naam, adres, leeftijd en telefoonnummer.

Wil je zeker aanwezig zijn op deze exclusieve avond? Bestel alvast hier je tickets.

Hier onder maken we de lijst met de 10 verhalen van de shortlist, wekelijks vullen wij de nieuwste aan.

Het verhaal van Dieter Rogiers uit Sint-Jans-Molenbeek.

Het verhaal van Benedikte van Eeghem uit Brugge.

Het verhaal van Jan Posman uit Maldegem

Het verhaal van Sofie Alossery uit Koekelare

Het verhaal van Ivan Dresselaers uit Melsele

Het verhaal van Sirkka Baert uit Bree

Het verhaal van Lisa Van Der Zant uit Amsterdam

Het verhaal van Dries Hommez uit Erps-Kwerps

Het verhaal van Jeremy Feijten uit Aalst

Het verhaal van Dries Hollebekkers uit Mol

Je kan de verhalen ook lezen op de site van de Krant van West-Vlaanderen.

Een heel mooi jaar

Het was een goed jaar  voor Pieter Aspe. Niet alleen legde hij onlangs de laatste hand aan de 40ste Van InDe butlerknop, maar samen met tekenaar en hartsvriend Marec schreef hij ook het verhaal van de unieke liefde tussen hem en zijn muze, Bernadette Vandenbroucke, die na een oneerlijke strijd tegen kanker op 31 augustus 2016 het leven liet.

Afscheid van een muze, een samenwerking tussen Aspe NV en Van Halewyck, is hiervan het prachtige resultaat.

  • Op de hoogte

    Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief