nieuws

Stephen Fry vertelt over zijn nieuwste boek ‘Mythos’

Er zijn maar weinig mensen die zo enthousiast en interessant over de Griekse mythen en sagen kunnen vertellen als de Engelse acteur, komiek en schrijver Stephen Fry. En dat deed hij gisteren bij Adriaan van Dis in De Wereld Draait Door!

Mythos

Losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies; de Griekse mythen en sagen zijn wilder en woester dan het leven zelf. De oude Grieken inspireerden onder anderen Shakespeare, Michelangelo, James Joyce en Walt Disney en in de handen van Stephen Fry komen de verhalen opnieuw tot leven. We worden verliefd op Zeus, we aanschouwen de geboorte van Athena, we zien hoe Kronos en Gaia wraak nemen op Ouranos, we huilen met koning Midas en we jagen met de even beeldschone als meedogenloze Artemis. Fry haalt deze verhalen voor Mythos op uit de oudheid en geeft ze hun welverdiende plek in onze moderne tijd.

Adriaan van Dis

De Wereld Draait Door presenteerde gisteren voor de zesde en allerlaatste keer haar eigen Boekenweekgeschenk in de vorm van ‘DWDD Heimwee: Hier is… Adriaan van Dis’. Vorig jaar liet Adriaan van Dis nog weten dat het de allerlaatste keer zou zijn dat hij het programma presenteerde, tenzij… hij Fry kon interviewen. En dat gebeurde. Gisteren sprak de Nederlandse schrijver ruim een half uur met Fry over zijn autobiografische werk, zijn leven in de spotlights en als homoseksueel en natuurlijk hadden ze het ook over zijn nieuwste boek: Mythos.

Via deze link kan je het interview bij DWDD terugkijken.

‘You are my god. You are my Greek god now.’ – Adriaan van Dis over Stephen Fry

Bestel je liever ineens het boek? Dat kan hier.

Voorkennis over de Griekse mythen en sagen is overigens niet nodig. Een liefde voor mooie verhalen natuurlijk wel!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief