nieuws

‘Ster van het Noorden’ VN-thriller van het jaar!

Het magazine Vrij Nederland brengt elk jaar een Detective en Thrillergids uit, en kiest tevens de beste thriller van het jaar. Dit jaar gaat Ster van het Noorden, van DB John, er met de prijs vandoor!

Van de honderden nieuwe thrillers in de nieuwe Detective en Thrillergids kregen er zeven vijf sterren. Daaruit koos de jury de VN-Thriller van het Jaar.

Woorden van de jury

D.B. John doet vrijwel alles goed in Ster van het Noorden, zijn thriller die zich afspeelt in hedendaags Noord-Korea. John is een kenner van het land en slaagt erin al zijn kennis probleemloos te injecteren. De jury had het gevoel het gesloten land eindelijk te betreden. We zaten náást mevrouw Moon, die op de zwarte markt haar handeltje dreef terwijl haar bange man thuisbleef. Alles wordt spannend als mensen continu vechten om te overleven. En dan giet John zijn verhaal nog in een reuzespannende plot die vanuit verschillende perspectieven wordt verteld. Zelfs de politieke boodschap van minder sancties tegen Noord-Korea komt geloofwaardig aan de orde.

Lees hier meer over de andere genomineerden, waaronder Prooi van Deon Meyer en De vos van Frederick Forsyth.

De Nederlandse auteur Anne Moraal schreef ook een boek dat zich in Noord-Korea afspeelt. Genoeg aanleiding voor een mooi gesprek met de winnaar van de VN-thrillerprijs.

Ben je benieuwd naar Ster van het Noorden? Lees hier dan een fragment!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief