nieuws

Pesten is niet oké

Bijna 17% van de Vlaamse jeugd wordt nog steeds gepest. Het percentage kinderen dat aangeeft te pesten bedraagt ook nog 11%*. Dalende cijfers die erop wijzen dat onze inspanningen om pesten tegen te gaan hun vruchten afwerpen, maar toch zijn er alsnog duizenden leerlingen die pesten en gepest worden. We moeten ons dus blijven inzetten om ook deze groep jongeren te helpen. Jommeke springt alvast in de bres met het album Het verpeste kamp. Specialist Gie Deboutte en scenarist Kristof Berte vertellen waarom onze stripheld de ideale influencer is om aan (jonge) kinderen te vertellen dat pesten echt niet oké is.

Wie wel helemaal oké is, is An Swartenbroekx. Zij draait als Bieke al 25 jaar en 117 avonturen lang mee in de stripreeks van F.C. De Kampioenen. Maar An is veel meer dan een acterend stripfiguurtje: ze schreef ook de scenario’s voor enkele Kampioenenfilms en met de nieuwe bundels verhalen rond Duupje treedt ze in de voetsporen van haar vader René. Reden genoeg voor een gesprek me dit bezig Bieke.

Wie ook niet kan stilzitten is Kim Duchateau. Als hij niet met Esther of Aldegonne in zijn hoofd zit, is hij wel bezig met nieuwe gags te bedenken voor Suske en Wiske Junior. En dan vindt hij tussendoor ook nog de tijd om onze Stripmunk-vragen te beantwoorden.

Graag tippen we ook nog een paar internationale kleppers: de Braziliaanse stripauteur neemt je mee op ruimtereis in Neptunus en de Franse scenarist Zidrou scherpt zijn pen voor het vijfde deel van de succesvolle serie Shi.

Veel leesplezier!

► WORD OOK EEN STRIPMUNK VIA WWW.STRIPMUNK.BE OF DOWNLOAD DE APP IN THE APP STORE OF OP GOOGLE PLAY.

Lees online…

Lees het volledige magazine hieronder of haal het gratis in jouw favoriete stripspeciaalzaak. Niet goed leesbaar? Klik hier!

STRIPMUNK #1 | AUG-OKT ’21

Lees verder…

Het vervolg op de voorpublicaties uit het magazine.

Lees meer…

Lees meer over alle nieuwe strips! ► klik op de cover voor meer informatie.

NIEUW OP 12 JANUARI 2022

NIEUW OP 2 FEBRUARI 2022

        

NIEUW OP 2 MAART 2022

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief